Image Alt

Kuvo TV

Final Fantasy X Remake je navodno u razvoju, trebao bi izaći 2026. godine

Final Fantasy serijalu ne manjka velikih igara, pa tako ni ”desetka” nije iznimka.  Koliko god bilo teško povjerovati, igra će 2026. godine napuniti 25 godina, a nove glasine sugeriraju da će za tu priliku dobiti remake. Glasine su krenule na ResetEra forumima od korisnika koji je kasnije ugasio svoj profil.

Final Fantasy X bila je prva igra u franšizi koja je dobila nastavak, s Final Fantasy X-2 objavljenim 2003.godine. 2021. godine otkriveno je da je scenarist igre Kazushige Nojima smislio sinopsis za treći dio, i članovi razvojnog tima otkrili su Famitsuu da postoji šansa da se igra jednog dana napravi. Međutim, redatelj Motomu Toriyama je brzo rekao da Square Enix nije u fazi u kojoj mogu razgovarati o tome, osim ako ne  završe produkciju FF7 Remakea.

Druga igra u remake trilogiji, Final Fantasy VII Rebirth, trebala bi biti objavljena 2024. godine, četiri godine nakon Final Fantasy VII Remakea. Ovim tempom, proći će neko vrijeme prije nego što Square Enix završi remake trilogiju, pa je teško reći koliko je ova glasina uvjerljiva. Moguće je da bi  Final Fantasy X remake mogao biti manje ambiciozan projekt, bliži onome što smo vidjeli sa Crisis Core: Final Fantasy VII Reunionom koji je bio bliži remasteriranju, a ne remakeu. To bi bilo puno izvedivije za 2026. godinu, dok bi također otvorilo vrata za Final Fantasy X-3 u nekom trenutku kasnije.

ResetEra forum je imao mnogo legitimnih leakova tijekom godina, no dok ne dobijemo nešto konkretno od Square Enixa, trebali bi ovu glasinu svakako uzeti s dozom skepse.