Image Alt

Kuvo TV

Iz Microsofta tvrde da PlayStation Project Q neće koštati više od 300 dolara

S obzirom na to da Sony prilikom nedavnog PlayStation Showcasea nije otkrio cijenu tek najavljenog Project Q handheld uređaja, mnoge već punih mjesec dana zanima koliko će zapravo love morati “iskeširati” za ovaj remote play uređaj. I dok Sony i dalje mudro ćuti, informacije koje stižu iz redova konkurencije govore da Project Q neće biti jeftin, ali i da neće koštati nerealnih 400 i kusur dolara, kako su pojedine glasine sugerirale.

Informacije o potencijalnoj okvirnoj cijeni ovog Sonyjevog uređaja stižu nam od Microsofta, koji je u svojoj dokumentaciji koju je predstavio tijekom ročišta protiv odluke FTC-a da blokira akviziciju Activision Blizzarda naveo kako vjeruje da će Project Q koštati manje od 300 dolara.

Navedena cijena onako na prvu zvuči viša od one koju je naveo poznati leaker Tom Henderson. Naime, ovaj insider, koji je inače bio i jedan od prvih koji je otkrio detalje vezane za spomenuti Sonyjev handheld uređaj, još ranije je izjavio kako očekuje da će Sony Project Q lansirati po cijeni od 200 dolara. Ukoliko se Microsoftove tvrdnje na kraju ispostave točnima, bit će zanimljivo vidjeti koliko će igrača biti spremno izdvojiti cifru koja je tek nešto niža cijene PS5 digital-only konzole, osobito jer Sony još uvijek nije precizirao sve mogućnosti i benefite svoga uređaja.