Image Alt

Kuvo TV

Microsoft očekuje izlazak novih PlayStation i Xbox konzola tijekom 2028. godine

I dok se trakavica vezana za Microsoftovu akviziciju Activision Blizzarda trenutno raspetljava na sudu, svako malo ispliva poneka zanimljiva informacija vezana za budućnost gaminga, a ona najnovija koja je otkrivena upravo tijekom sinoćnjeg ročišta tiče se okvirnog datuma izlaska Sonyjevih i Microsoftovih next-gen konzola.

Naime, prema informacijama koje su se našle u dokumentima koje je Microsoft priložio na sudu navedeno je kako u Microsoftu očekuju da će konzole iduće generacije stići tijekom 2028. godine.

To bi, prema Microsoftovim predikcijama, trebalo značiti da će nove Xbox i PlayStation konzole stići čak osam godina nakon launcha aktualnih ovogeneracijskih konzola, čime bi njihov uobičajeni životni vijek mogao biti mrvicu nadmašen. Takvo što se donekle poklapa i sa ranijim prognozama koje su nam nekada prošle godine neslužbeno stigle i iz redova Sonyja, a to znači, ukoliko se radi o točnim informacijama, da će aktualne konzole barem još pet godina disati punim plućima, naravno uz još poneku potencijalnu reviziju poput ranije spominjanog PS5 Pro modela i slično.