Image Alt

Kuvo TV

Datum izlaska PC verzije Baldur’s Gatea III pomaknut “unaprijed”, PS5 verzija je odgođena za početak rujna

I dok gotovo svakodnevno svjedočimo odgodama brojnim velikim odgodama, već sada znamo da za jednu veliku igru više neće biti odgoda – barem kada je u pitanju PC verzija. Naime, Larian Studios je odlučio pomaknuti unaprijed datum izlaska PC verzije Baldur’s Gatea III.

Iako je na PC i PlayStation 5 trebao stići 31. kolovoza, Baldur’s Gate III će na PC-u pojaviti gotovo mjesec ranije, točnije 3. kolovoza. S druge strane, PlayStation 5 verzija je nakratko odgođena, pa ćemo je u prodaji vidjeti 6. rujna.

U priopćenju povodom otkrivanja novih datuma izlaska Baldur’s Gatea III, Larianov izvršni direktor Micheal Douse je oktkrio kako je PC verzija već sada spremna za izlazak, dok ona za PlayStation 5 treba još malo vremena za finalno poliranje. Upravo zbog toga, u Larian Studiosu su odlučili da nema smisla “kočiti” PC verziju kako bi igra izašla istovremeno i na PlayStationu 5.

Kada je u pitanju PS5 inačica, Douse tvrdi da će se ista biti tehnički besprijekorna te da se neće pretjerano razlikovati od one za PC, posebno navodeći činjenicu da će se igra na PlayStationu 5 izvoditi u konstantnih 60 fpsa. Također, grandioznost igre je potencirana u više navrata, a najnoviji podaci kojima se hvale u Larian Studiosu odnose se na količinu cinematica u igru koja navodno prelazi 170 sati.

Naravno, neće nedostajati ni sadržaja u samoj igri, budući da će Baldur’s Gate III već prilikom launcha imati sedam igrivih protagonista, 11 igrivih rasa, 12 klasa i čak 46 podklasa. Čeka nas i više od 600 spellova i akcija, što je gotovo trostruko više u usporedbi sa Larianovim hitom Divinity: Original Sin 2.

Novi detalji o samoj igri očekuju nas već 7. srpnja, za kada je Larian najavio posebni Baldur’s Gate III showcase pod nazivom “Panel from Hell”.