Image Alt

Kuvo TV

Do sada je prodano preko 21 milijun Xbox Series X/S konzola

Xbox Series X|S izašao je prije gotovo tri godine zajedno s PlayStationom 5. Dok PS5 ima dobre rezultate, mnogi su bili znatiželjni o prodajnim brojkama za Xbox konzole.

Nedavna prezentacija ID@Xboxa potvrđuje prodajne brojke za njihove dvije konzole. Prema prezentaciji, Xbox Series X|S konzole prodane su u više od 21 milijuna jedinica od izlaska.

Također je otkriveno da je ukupna prodaja tri Xbox konzole premašila 79 milijuna jedinica, od čega 58 milijuna pripada Xboxu One. Prezentacija dodatno potvrđuje da je Xbox Series S bio uspješan, s 48% vlasnika konzole kojima je to bila prva Xbox konzola.

Prošle godine tvrtka je otkrila da je Xbox One prodao manje od polovice PS4 jedinica diljem svijeta, pružajući grubu procjenu od oko 50 milijuna. S druge strane, Xbox Series S|X konzole također zaostaju za prodajom PS5.

PS5 je prodan u više od 38 milijuna jedinica, a prema Jimu Ryanu, PS5 može premašiti 108 milijuna jedinica u svom životnom vijeku. To znači da je najnovija konzola PlayStationa prodana gotovo dvostruko više od Xbox Series X|S.