Image Alt

Kuvo TV

[SPECIAL]: Ubisoft trenutno radi na čak 11 Assassin’s Creed igara

Nakon što smo ovih dana doznali da je Ubisoft navodno dao zeleno svjetlo za razvoj Assassin’s Creed IV: Black Flaga, ne možemo a da se ne osvrnemo na pravu navalu igara iz ove franšize na kojima ovaj francuski gigant radi. Ubisoft je definitivno odlučio baciti sve karte na svoj najpoznatiji i najlukrativniji serijal, stoga ne čudi podatak da je trenutno u razvoju čak 11 igara i to:

  • Assassin’s Creed Mirage [Single-player] – u razvoju, izlazi 12. listopada
  • Assassin’s Creed Nexus VR [VR] – u razvoju, izlazi ove godine
  • Assassin’s Creed Codename Jade [Mobile] – u razvoju, izlazak se očekuje ove godine
  • Assassin’s Creed Codename Red [Single-player] – u razvoju, izlazak se očekuje 2024. godine
  • Assassin’s Creed Codename Hexe [Single-player] – u pretprodukcijskoj fazi, izlazak se očekuje u periodu 2025/2026
  • Assassin’s Creed Codename Invictus [Multiplayer] – u pretprodukcijskoj fazi, izlazak se očekuje u periodu 2025/2026
  • Assassin’s Creed Codename Nebula [Single-player] – u konceptnoj fazi
  • Assassin’s Creed Codename Raid [Multiplayer] – u konceptnoj fazi
  • Assassin’s Creed Codename Echoes [Multiplayer] – u konceptnoj fazi
  • Assassin’s Creed Nexus 2 VR [VR] – u konceptnoj fazi
  • Assassin’s Creed IV: Black Flag Remake [Single-player] – upravo dobio zeleno svjetlo.

Kao što možete vidjeti, Ubisoftovi timovi imaju pune ruke posla kada je u pitanju Assassin’s Creed franšiza. Iako smo o svim navedenim naslovima pisali u više navrata, u nastavku ćemo još jednom spomenuti o kakvim naslovima je riječ.

Naravno, počet ćemo s igrama koje su relativno blizu izlaska, a u pitanju su Assassin’s Creed Mirage, Assassin’s Creed Nexus VR i Assassin’s Creed Codename Jade. Assassin’s Creed Mirage, kao što smo već spomenuli, izlazi već 12. listopada, a sa njim bi se serijal trebao vratiti svojim korijenima, što znači da nas očekuje više stealtha i parkoura i onog klasičnog AC gameplaya kakav je ovaj serijal imao tijekom originalne trilogije. Bit će smješten u Bagdhad tijekom IX stoljeća, a pratit će priču Basima iz Assassin’s Creed Valhalle.

Kada je u pitanju Assassin’s Creed Nexus VR, očekuje nas VR iskustvo koje će (barem za sada) biti rezervirano isključivo za Meta Quest VR uređaje, a u kojem ćemo se naći u ulozi dobro poznatih likova kao što su Ezio Auditore da Firenze, Kassandra i Connor. S njima ćemo posjetiti i odgovarajuće povijesne periode i lokacije, uključujući renesansnu Italiju, antičku Grčku i kolonijalnu Ameriku.

S druge strane, Assassin’s Creed Codename Jade je punokrvna Assassin’s Creed igra za mobitele čija će radnja biti smještena u drevnu Kinu. Njen izlazak je u planu za ovu godinu, a već u narednom periodu očekuje nas i cijeli niz beta testova.

Assassin’s Creed Codename Red je single player igra smještena u period feudalnog Japana. Na njoj radi Ubisoft Quebec, a u prodaji bi se trebala pojaviti iduće godine te će predstavljati dio famoznog Infinity huba. Prema trenutno dostupnim, doduše neslužbenim informacijama, Assassin’s Creed Codename Red će nam ponuditi mogućnost igranja u ulozi dva igriva lika, od kojih će jedan biti samuraj, a drugi shinobi, u narodu još poznatiji kao ninja. Zapravo, u igri ćemo vidjeti žensku verziju samuraja, dok ćemo u ulozi shinobija vidjeti afričkog izbjeglicu naučenog da živi po tradiciji reda assassina.

Assassin’s Creed Codename Hexe je još jedna single player igra iz Infinity sage, koju vjerojatno nećemo vidjeti prije 2025. godine. Radi se o ostvarenju na kojem radi Ubisoft Montreal, a na čijem se čalu nalazi Clint Hocking, poznat po radu na igri Watch Dogs Legion. Assassin’s Creed: Codename Hexe bi trebala biti znatno drukčija i dosad najmračnija igra u serijalu. Njena radnja trebala bi biti smještena u XVI stoljeće, u period progogna vještica, te će imati horror elemente.

Assassin’s Creed Codename Invictus je multiplayer igra koja je trenutno u pretprodukcijskoj fazi, a na njoj radi tim sastavljen od veterana koji iza sebe imaju rad na Ubisoftovom multiplayer hitu For Honor. Sama igra je u ranom razvojnom stadiju, što znači da je sigurno nećemo vidjeti prije 2025. pa možda čak i 2026. godine.

Assassin’s Creed Codename Nebula je još jedan single player projekt na kojem radi Ubisoft Sofia, studio poznat po radu na igrama kao što su Assassin’s Creed III: Liberation i Assassin’s Creed Rogue. Trenutne informacije sugeriraju da se radi o manjem ostvarenju čija će radnja biti smještena u tri različita povijesna perioda – Indiju, Astečko Carstvo i Mediteran (već neko vrijeme se šuška o Dubrovniku i Mletačkoj Republici). Ovaj naslov je još u konceptnoj fazi, tako da ga sigurno nećemo vidjeti još nekoliko godina.

Assassin’s Creed Codename Raid je besplatna co-op igra za četvero igrača na kojoj radi Ubisoft Chengdu. Sama igra bi trebala biti fokusirana na PvP, a šuška se da bismo u njoj mogli vidjeti i likove iz ranijih Assassin’s Creed igara. Također, radi se o ostvarenju koje je još uvijek u konceptnoj fazi, tako da je mala šansa da ćemo ga zaigrati u narednih nekoliko godina.

Assassin’s Creed Codename Echoes je još jedan multiplayer naslov koji je trenutno u konceptnoj fazi. Njega razvija Ubisoft Annecy, poznato po radu na hitovima kao što su Steep i Riders Republic, ali i po tome šo je radio na multiplayer komponenti Ubisoftovih igara iz Assassin’s Creed, Splinter Cell i The Division 2. O ovom projektu je trenutno jako malo poznatih detalja, no ono što smo do sada čuli jeste te da bi trebao biti baziran na Ubisoftovoj Scalar cloud tehnologiji.

Iako ni prvi Assassin’s Creed Nexus VR nije izašao, Ubisoft je tijekom nedavne konferencije za ulagače potvrdio da već priprema nastavak spomenute igre trenutno predstavljen kao Assassin’s Creed Nexus VR 2. Naravno, i ova igra je u konceptnoj fazi, a trenutno nije poznato ni to hoće li i ona biti rezervirana ekskluuzivno za Meta Quest ili ćemo je možda vidjeti i na drugim VR uređajima.

Na kraju, tu je i Assassin’s Creed IV: Black Flag Remake o kojem smo jučer pisali, a koji je ovih dana navodno dobio zeleno svjetlo. Prema prvim detaljima, ovaj remake je u ranom razvojnom stadiju, a na njemu radi Ubisoft Singapore, studio koji se posljednjih godina muči sa razvojem igre Skull and Bones, koja je i nastala na temeljima Black Flaga. To opet znači da ovu igru nećemo sigurno vidjeti još barem nekoliko godina.

Iako Ubisoft trenutno priprema doista impresivan broj novih Assassin’s Creed igara, mala je šansa da je taj broj konačan. S obzirom na to da se, kao što smo već spomenuli, radi o trenutno najpopularnijem i najunosnijem Ubisoftovom serijalu te da je famozni Assassin’s Creed Infinity osmišljen da traje godinama, za očekivati je da ćemo, ako ne već ove godine, onda u godinama koje su pred nama, čuti ponešto o još ponekoj Assassin’s Creed igri – ostaje samo pitanje, postoji li povijesni period koji Ubisoft na kraju neće uključiti u ogromni lore ove franšize.