Image Alt

Kuvo TV

Hoće li nasljednik Nintendo Switcha biti najavljen već ove godine?

Nintendo fanovi već nekoliko godina nagađaju kada će Nintendo najaviti Switch 2 konzolu. Iako Nintendo još nije imao službenu izjavu o tome, na Twitteru su se pojavile nove glasine koje upućuju na to da Nintendo najavljuje nastavak najprodavanijeg Switcha. Kao i uvijek, treba uzeti u obzir da su sve glasine, posebno o sljedećem Switchu, prilično sumnjive.

No, da ipak krenemo s njima. Nove glasine uglavnom dolaze od Twitter accounta NWeedle koji tvrdi se da su development kitovi službeno stigli u Španjolsku. Osim toga, također je ovaj profil ”lajkao”  YouTube video koji navodi da: “Koriste pro kontroler s development kitom, a ne kontrolere jer ne žele da da isti leakaju pod ikakvim okolnosti.” Kao što možete vidjeti, ako je to istina, vjerojatno smo relativno blizu najave. Ako je development kit u Španjolskoj, vjerojatno je u rukama većine Nintendoovih partnera. Ako je to slučaj, vjerojatno smo, kao što kaže NWeedle, “u posljednjim fazama prije predstavljanja konzole.”


Također je vrijedno napomenuti da je NWeedle uspješno otkrio nekoliko stvari vezanih uz Nintendo. Najznačajniji primjer je kada su procurile informacije o Metroid Dreadu u svibnju 2020. godine. Imajući to u vidu, možemo malo više vjerovati ovom najnovijem leaku, no, i dalje je skepsa svakako preporučljiva.

Nintendo Switch je tu već šest godina, i svakakose očekuje nešto novo uskoro. Možda do kraja godine i dobijemo neku potvrdu.