Image Alt

Kuvo TV

The Last of Us: Part III je navodno stvaran i već je u pretprodukcijskoj fazi

Naughty Dog je u posljednje vrijeme poprilično tih, što bi vrlo lako moglo značiti da je veoma zauzet radom na svojim novim projektima. Jedan od tih projekata je The Last of Us multiplayer igra (Factions ili kako god se bude zvala), a već duže vrijem se priča i o potpuno novom velikom IP-ju. No, ako je vjerovati informacijama koje nam donosi nekoliko industry insidera, izgleda da je ovaj studio već započeo rad i na The Last of Us: Part III.

Novu lavinu glasina o potencijalnom trećem nastavku ovog Naughty Dogovog serijala pokrenuo je ViewerAnon, insider koji je uglavnom fokusiran na novosti iz filmske industrije. On je putem Twittera otkrio kako Naughty Dog do kraja ove godine planira obaviti prvu fazu mocap i glasovnog snimanja The Last of Us: Part III. Prema njegovoj tvrdnji, radnja igre će i ovaj put biti fokusirana na Ellie, koja će imati barem jednako bitnu ulogu kao u prošloj igri.

Da bi se nešto doista moglo kuhati oko treće The Last of Us igre, potvrdio je DanielRPK, insider koji je na svome Patreonu (zaključanom iza paywalla) otkrio pak nekoliko konkretnijih detalja o samoj igri, točnije o samim likovima i lokacijama iz igre. Ovaj insider spominje skupinu preživjelih na periferiji postapokaliptičnog grada, točnije u viktorijanskoj kući koja im služi kao baza. Tu spominje petero likova za koje Naughty Dog trenutno traži glumce, a u pitanju su Lucas, Mason, Val, Ezra i Gracis. Tu se čak spominje i fragment priče prema kojoj Ezra želi da srgne lidericu Val i zauzme njenu bazu, dok će se ostali likovi, svaki sa svojim osobinama i osobnim demonima, na neki način naći u središtu tog sukoba.

Sagledamo li navedene informacije, ne možemo se oteti dojmu da bi se iste zapravo mogle odnositi na ranije spomenutu multiplayer igru, a ne na The Last of Us: Part III. Što je od svega navedenog uopće točno, ostaje nam da vidimo, no sigurni smo da je treći dio The Last of Usa barem u nekoj konceptnoj fazi.