Image Alt

Kuvo TV

Rise of the Ronin navodno izlazi početkom iduće godine, bit će miks Assassin’s Creeda, Ghost of Tsushime i Dark Soulsa

O konzolaškoj PS5 ekskluzivi Rise of the Ronin, koju nam zajedničkim snagama spremaju Sony Interactive Entertainment i Koei Tecmov studio Team NINJA, ništa novo nismo čuli još od njegove najave. To znači da je spomenuti akcijski RPG gotovo cijelu jednu godinu proveo u potpunoj medijskoj tišini. Ipak, zahvaljujući novim potencijalnim insiderskim informacijama, ta medijska tišina je neslužbeno prekinuta.

Povremeni insider The Snitch otkrio je putem discorda nekoliko novih detalja o spomenutom akcijskom RPG-u koje je mu je navodno otkrio izvjesni SoldierDelta. Kolege iz Insider Gamera su kontaktirale spomenutog insidera koji je otkrio kako je vidio screenshotove iz igre te da vjeruje da su 100% točne sve informacije do kojih je došao.

Prema tim informacijama, Rise of the Ronin bi se u prodaji trebao pojaviti tijekom prvog kvartala 2024. godine, a trebao bi predstavljati miks igara kao što su Assassin’s Creed, Ghost of Tsushima i Dark Souls. Sama igra bi trebala imati prilično složen i lijepo objašnjen lore, a dobar dio itema i oružja u igri će biti inspiriran stvarnim povijesnim predmetima. Sama igra bi trebala biti koncipirana na način na koji su, recimo, koncipirane Ubisoftvoe igre, što znači da nas očekuje more sidequestova i potpuni kaos sa ikonicama razasutim diljem mape. Za razliku od, primjerice, FromSoftwareovih SoulsBorne igara, Rise of the Ronin će igračima nuditi mogućnost odabira razine težine. Također, spominje se više različitih skill treejeva i tehnika, kao i mogućnost romanse s drugim likovima. Od dodatnih informacija, tu su i one koje se odnose na performance i quality modove koji bi trebali biti dostupni pri launchu igre.

Ponavljamo, radi se o neslužbenim informacijama koje opet stižu od prilično pouzdanog The Snitcha, a s obzirom na to da je izlazak igre planiran za početak iduće godine, za očekivati je da ćemo u mjesecima koji su pred nama dobiti i poneki službeni detalj.