Image Alt

Kuvo TV

Poznati insider je objavio nove detalje priče igre Silent Hill: The Short Message

Sjećate se igre Silent Hill: The Short Message? Da to je ona igra čiju službenu najavu još uvijek nismo, ali za koju postoji i više nego dovoljno dokaza da možemo tvrditi da je stvarna. I dok ju je Konami iz svojih razloga izostavio tijekom prošlogodišnjeg Silent Hill Transmission eventa, pojavile su se nove neslužbene informacije koje se tiču njene priče.

Točnije, na ResetEra forumu osvanuo je dio sinopsisa same igre, koji se dobrim dijelom poklapa sa ranijim detaljima. Naravno, i ove informacije stižu od (a od koga drugog nego) uvijek pouzdanog Dusk Golema koji je naglasio kako se radi o informacijama koje se tiču samog početka igre, zbog čega i ne predstavljaju neki pretjerani spoiler.

Kako Dusk Golem aka AeshteticGamer tvrdi, radi se o priči koja je bila aktualna krajem 2020. godine a koja je u međuvremenu mogla biti potpuno ili djelomično izmjenjena. Naime, radnja igre pratit će mladu studenticu po imenu Anita Planelt, zatvorenu djevojku koja ima poteškoća pri stvaranju prijateljstava, čija je jedina prijateljica izvjesna djevojka Maya. Maya je uz Anitu još od ranog djetinjstva, međutim polako počinje od nje da se udaljava zbog Anitinih destruktivnih navika, poput surfanja internetom u potrazi za šokantnim stvarima, rezanja zapešća i potpunog uvlačenja u priču na kojoj je radila. Problemi nastaju nakon što Maya izvrši samoubojstvo, što a Anitu prisili na istraživanje onoga što je Mayu dovelo preko ruba i natjeralo da digne ruku na sebe. Anita će prilikom svoje istrage posjetiti stan u kojem se Maya ubila, kako bi što bolje razumijela kroz što je prolazila i zbog čega se ubila. Također, morat će otkriti tko još uvijek pristupa Mayinim računima na društvenim mrežama, budući da na njima izlaze novi postovi čak i nakon njene smrti.

Sve navedeno se, priznajemo, doista poklapa sa ranijim detaljima priče koje je Dusk Golem otkrio nakon što je osvanuo rating za Silent Hill: The Short Message. Je li igra i dalje živa i hoće li njena priča biti izmjenjena u odnosu na objavljene detalje, ostaje nam da vidimo. Iz Konamija su još ranije nagovijestili kako su igre koje smo vidjeli tijekom Silent Hill Transmission moda samo početak onoga što nas očekuje kada je u pitanju ova franšiza, tako da postoji realna šansa da je sve stvarno i da ćemo u dogledno vrijeme dobiti službenu potvrdu.