Image Alt

Kuvo TV

Nova Nintendova konzola navodno izlazi početkom iduće godine

Nakon izlaska Nintendo Switcha, Nintendo je uživao u jednoj od svojih najuspješnijih generacija igara dosad. Konzola je premašila 120 milijuna prodanih primjeraka, ostavljajući konkurenciju poput PlayStationa 4 iza sebe.

Međutim, hardver također pokazuje svoje godine (iako je to pokazivao praktički otpočetka, pa nije bilo bitno), te se očekuje da će Nintendo uskoro izdati nasljednika. Nakon raznih glasina, neki od kredibilnijih izvora (kao što je japanska stranica moneydj) očekuje da će Nintendo Switch 2 biti objavljen u prvom kvartalu 2024.

Međutim, web stranica ne pojašnjava odnosi li se taj prvi kvartal na kalendarsku godinu ili Nintendovu fiskalnu godinu. Izlazak u prvom tromjesečju 2024. godine sugeriralo bi da Nintendo vjerojatno planira otkriti konzolu mnogo ranije nego što se očekivalo.

To bi moglo značiti da bi Nintendo Switch 2 mogao biti najavljen prije kraja godine ili tijekom vrlo ranih dijelova 2024.godine. Nedavno je izvješće također tvrdilo da je španjolski studio već primio developer kit za sljedeću Nintendovu konzolu.

Nakon ovog izvješća, glasine su tvrdile da je Nintendo ažurirao svoj portal za za developere s NX 2, vjerojatno nagovještavajući skoro izdanje novog hardvera. Unatoč svojoj starosti, Nintendo Switch nije pokazao znakove usporavanja. Nedavni hitovi poput Tears of the Kingdom prodani su u 10 milijuna primjeraka u tri dana, postavljajući nove rekorde. Neki bi rekli da im uopće ni ne treba Switch 2, dok drugi već zamišljaju što bi sve Switch 2 mogao donijeti i koliko bi zakomplicirao prodaju PlayStationa 5 i Xbox Series konzola.