Image Alt

Kuvo TV

Do sada je prodano preko 180 milijuna primjeraka Final Fantasy igara

Naravno, nije neka tajna da je Final Fantasy franšiza tijekom 30 i kusur godina uspjela da se nametne kao jedna od najpopularnijih i najprodavanijih na cijeloj sceni. Mo, zahvaljujući novim informacijama koje je Square Enix ovih dana otkrio, doznali smo koliko je do sada prodano Final Fantasy igara.

Prema najnovijim informacijama, od launcha originalne Final Fantasy igre davne 1987. godine pa sve do danas prodano je preko 180 milijuna primjeraka Final Fantasy igara.

Ovdje se radi o ažuriranim podacima, a s obzirom na to da su ti isti podaci u ožujku 2022. godine bili na 173 milijuna prrimjeraka, to znači da je u proteklih 16 mjeseci prodano dodatnih sedam milijuna Final Fantasy igara. Tome je zasigurno doprinijela prodaja igara kao što su Crisis Core: Final Fantasy VII – Reunion, PS4 i Switch verzij Final Fantasy Pixel Remaster te, naravno, Final Fantasy XVI. Naravno, budući da Square Enix ne planira uskoro odustati od “štancanja” igara iz ovog serijala, za očekivati je da će se navedena brojka dodatno povećati.