Image Alt

Kuvo TV

Pojavile su se nove glasine o Final Fantasy IX remakeu

Još od onog famoznog Nvidia leaka iz 2019-te, svako malo pojavi se poneka nova glasine o Final Fantasy IX remakeu. Za većinu tih glasina zadužan je poznati gaming novinar i insider Jeff Grubb, a nije izuzetak ni ona najnovija koju vam upravo donosimo.

Naime, gospon Grubb se ponovno oglasio povodom remakea Final Fantasyja IX još jednom tvrdeći da je isti stvaran, ali da je u međuvremenu poprimio nešto drugačiju formu. Nadovezujući se na tvrdnje nekolicine media outleta na čelu sa stranicom mynintendonews.com da će igra koristiti ATB turn based borbeni sistem te da se ne radi o punokrvnom remakeu kakav je, recimo, Final Fantasy VII Remake, već o remakeu koji će se tehničke strane biti bliži Final Fantasy VII: Crisis Core – Reunionu, Grubb je još jednom kratko i jasno naglasio da se radi o stvarnom projektu kojeg nam sprema ekipa iz Square Enixa.

Je li ovaj prilično pouzdani insider i ovaj put u pravu? Vjerujemo da jeste. No, naravno, na sve vezano za Final Fantasy IX remake ćemo do daljnjeg ipak gledati sa određenom dozom rezerve – barem dok se službeno ne oglase iz Square Enixa.