Image Alt

Kuvo TV

Microsoft preskočio i zadnju “bitnu” pravnu prepreku u kupovini Activison Blizzarda

Barem ako slušamo i vjerujemo analitičarima ovog procesa. Federal Trading Commision (FTC) je ispucala svoj zadnji metak u pokušaju da odgodi i ultimativno prisili Microsoft da odustane od kupnje Activision Blizzarda. Federalni sud je odbio žalbu od strane FTC-a da im se dodjeli privremena blokada na Microsftovu kupovinu Activision Blizzarda. To je bio i zadnji realni mehanizam koji je ostao komisiji u ovom procesu.

Docket Entry No.21 je oznaka postupka žalbenog procesa: FTC v. Microsoft / Activision Blizzard

FTC još ima svoj interni pravni proces koji bez obzira na ishod ne obvezuje Microsoft da odustane od navedene akvizicije. Microsoft je već nebrojeno puta rekao da ima namjeru surađivati s FTC-em u što kvalitetnijoj i boljoj tranziciji u ovom procesu i da će napraviti sve da dokaže da je ova kupnja ispravan potez ne samo za njih, već i za potrošače, odnosno gamere. Federalni sud, kao jedino zakonsko tijelo koje može blokirati ovakav tip poslova je očigledno povjerovalo Microsoftu i samim time otvorilo siguran put prema završetku ove trakavice koja traje već godinu i pol dana. Samo je pitanje dana (možda i sata) kada će Microsoft objaviti da je kupovina nekadašnjeg najvećeg neovisnog izdavača dovršena. Ako je vjerovati analitičarima, za koje moramo priznati su pogodili manje više sve tijekom ovog procesa, najkasnije do ponedjeljka, “posao” će biti manje više završen.

Što se tiče procesa u Velikoj Britaniji, od tamo dolaze vijesti da je načelno već nekakav dogovor između Competition and Markets Authority (CMA) i Microsofta na stolu i da je samo pitanje vremena kada će i to biti razriješeno. Jedna od solucija o kojoj se šuška je da će Microsoft svoj cloud gaming servis u Velikoj Britaniji prodati nekom lokalnom telekomu i na taj način uvjeriti CMA da su spremni na kompromis. Isti oni analitičari predviđaju da bi se situacija u Velikoj Britaniji mogla finalizirati možda čak i idućeg tjedna.

Ukoliko se nešto drastično ne dogodi u Velikoj Britaniji Xbox Game Pass je na putu da postane još atraktivniji deal.