Image Alt

Kuvo TV

Xbox dobiva preko 1300 retro arkadnih igara

Korisnici Xboxa uskoro će imati pristup više od 1300 različitih retro igara koje se prije nisu mogle igrati na konzolama. Sada u sklopu tvrtke Antstream Arcade dolaze na ovu platformu. To uključuje igre koje su izdali Atari i Sega na originalnom PlayStationu, te mnoga druga poznata imena uključujući brojne Pac-Man igre, originalni Mortal Kombat, Super Star Wars, i mnoge drige. Biti će dostupne putem Antstream Arcadea kasnije ovog mjeseca, a uslugu je moguće naručiti već sada.

Umjesto da traži od korisnika da preuzmu svih 1300+ igara, Antstream Arcade će raditi kao usluga cloud igranja gdje korisnici plaćaju ili godišnju ili jednokratnu naknadu za pristup igrama. Godišnja opcija daje vam pristup svim tim igrama za 29,99 američkih dolara ili možete kupiti Lifetime Pass za 79,99 američkih dolara. Oba su sada spremna za prednarudžbe putem Xbox Storea. Ovdje možete provjeriti cijeli popis igara planiranih za Antstream Arcade izdanje s igrama kategoriziranim prema platformi na kojoj su izvorno objavljene.

Velik dio Antstreamovog cilja s ovim je očuvanje starijih igara poput ovih kojima danas nije lako pristupiti bez odgovarajuće konzole, a izvršni direktor Antstreama Steve Cottam rekao je da je ponosan što je tu inicijativu donio i u Xbox ekosustav.


“Unatoč tome što sam živio u doba nevjerojatne tehnologije, otkrio sam da nije dovoljno lako pristupiti igrama koje sam volio dok sam odrastao i želio sam moći jednostavno dijeliti rezultate i natjecati se s prijateljima”, rekao je Cottam u priopćenju za javnost. “Vjerujemo u očuvanje i dostupnost svih igara, sjajnih, nemogućih i zaboravljenih ili manje poznatih, vrlo sam ponosan što platformu Antstream Arcade donosimo Xbox zajednici.”

Ako želite provejriti Antstream Arcade prije izlaska za Xbox koji je planiran za 21. srpnja, već je dostupan na nekoliko različitih platformi. To uključuje PC putem Epic Games Storea, mobilne platforme poput Android i iOS uređaja te putem Amazonovog app storea.