Image Alt

Kuvo TV

Assassin’s Creed Codename Red je navodno posljednji RPG naslov u serijalu

Nakon prethodne tri igre, koje su se opasno otisnule u RPG vode, veliki broj Assassin’s Creed fanova je odahnuo kada je čuo da će se ovaj Ubisoftov serijal sa igrom Assassin’s Creed Mirage vratiti svojim korijenima. No, kako stvari stoje, Ubisoft bi se još neko vrijeme mogao zadržati u RPG žanru..

Prema tvrdnji poznatog insidera i uglednog članak ResetEra foruma, Johna Harkera, Assassin’s Creed Codename Red bi trebala biti zadnja igra u serijalu koja će imati određene RPG elemente. To znači da bi se koncept koji je započeo sa Assassin’s Creed Originsom, a kojeg smo vidjeli u igrama kao što su Assassin’s Creed Odyssey i Assassin’s Creed Valhalla, nakon ovogodišnjeg Assassin’s Creed Miragea, mogao vratiti u igri koja navodno stiže 2024. godine, a koja će biti smještena u period feudalnog Japana.

Ove tvrdnje u neku ruku i imaju smisla, s obzirom na to da je Assassin’s Creed Mirage znatno manji naslov (kojeg bismo najlakše mogli usporediti sa PlayStation ekskluzivom Marvel’s Spider-Man: Miles Morales) koji je Ubisoftu očito poslužio kao eksperiment prilikom istraživanja tržišta (gdje su fanovi objeručke pozdravili povratak korijenima u vidu parkoura, stealtha i izostanka RPG elemenata), dok je Assassin’s Creed Codename Red prva velika igra u serijalu još od 2020. godine, a koja je već nekoliko godina u razvoju, što opet potvrđuje teoriju da je Ubisoft vjerojatno naknadno odlučio da Mirage od potencijalne ekspanzije za Valhallu pretvori u zasebnu igru.

Kako god, Assassin’s Creed Codename Red je još uvijek prilično daleko, tako da ćemo i na neke konkretnije detalje o njemu sigurno morati pričekati još neko vrijeme. S druge strane, Assassin’s Creed Mirage već 12. listopada, a povratak korijenima nas očekuje na gotovo svim aktualnin platformama.