Image Alt

Kuvo TV

Xbox Live Gold postaje prošlost, od rujna se pretvara u Game Pass Core

Xbox Live Gold već duže vrijeme muku muče s ovim pretplatničkim servisom i pitaju se kada će Microsoft konačno odlučiti staviti točku na priču vezanu za njega. To će se, prema najnovijim informacijama, dogoditi već u rujnu, no umjesto te finalne točke, ovaj servis će biti transformiran u core inačicu Game Passa.

Pretplatnički servisk koji je Xbox igračima omogućavao multiplayer igranje, uz nekoliko besplatnih igara mjesečno, od 1. rujna će biti pretvoren u Game Pass Core, najniži Tier ovog popularnog servisa koji će koštati $9.99 mjesečno, a koji će pretplatnicima omogućiti pristup online multiplayeru (na konzolama), uobičajenim popustima te katalogu od preko 25 kvalitetnih igara koji će rasti na mjesečnoj bazi, a u kojoj će se na početku naći sljedeće igre: Among Us, Descenders, Dishonored 2, DOOM Eternal, Fable Anniversary, Fallout 4, Fallout 76, Forza Horizon 4, Gears 5, Grounded, Halo 5: Guardians, Halo Wars 2, Hellblade: Senua’s Sacrifice, Human Fall Flat, INSIDE, Ori and the Will of the Wisps, Psychonauts 2, State of Decay 2, The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited.

Ovo je svakako dobra vijest, s obzirom na to da je Xbox Live Gold već duže vrijeme doista bio u “banani”, no hoće li sve navedeno rezultirati porastom broja Game Pass pretplatnika i u kojoj mjeri, ostaje nam da vidimo.