Image Alt

Kuvo TV

Resident Evil 9 navodno izlazi tek 2025. godine

Capcomova franšiza Resident Evil postigla je veliki uspjeh u posljednjih nekoliko godina. S novim smjerom za glavne naslove i nedavnim remakeovima kao što je Resident Evil 4, čini se da je Capcom pronašao pobjedničku formulu, koja bi se mogla nastaviti s Resident Evil 9.

Iako se malo zna o sljedećem Resident Evil naslovu, čini se da (relativno) pouzdani leaker potvrđuje okvirni period izlaska devetoga nastavaka. Tako se navodi da će Resident Evil 9 biti objavljen 2025. godine. Informacija dolazi od Dusk Golema, koji se pokazao kao pouzdan izvor vezan za horor igre. Prema Dusk Golemu, Resident Evil 9 bit će najavljen 2024.godine.

Prethodno je leaker spomenuo da je Capcom započeo razvoj na Resident Evilu 9 2018. godine. To bi značilo da bi sljedeći Resident Evil mogao imati najduži razvojni ciklus u cijeloj franšizi. Osim toga, leaker spominje da će još jedna velika Capcomova igra biti najavljena 2023. Očekuje se da će ova igra biti objavljena 2024., ali Dusk Golem nije naveo o kojoj se igri radi.