Image Alt

Kuvo TV

Sve najavljene igre i DLC-jevi Paradox Interactivea koje nas očekuju do kraja ove i sljedeće godine

Danas je Paradox Interactive održao livestream u kojem su glavni izvršni direktor Fredrik Wester i financijski direktor Alexander Bricca govorili o prihodima tvrtke u razdoblju od siječnja do lipnja ove godine i dotaknuli  se svih izdanih igara i DLC-jeva, također i onih koji dolaze ove ili sljedeće godine.

Prema financijskom izvještaju, prihodi Paradox Interactivea iznosili su 643.80 milijuna eura, što je povećanje od 61% u usporedbi s isti razdobljem prošle godine. Dobit iz poslovanja iznosila je 254.71 milijuna eura, što je povećanje od 37% u odnosnu na prošlu godinu. Prihodi u ovom kvartalu uglavnom se mogu pripisati Age of Wondersu 4, Cities: Skylinesu, Crusader Kingsu III, Hearts of Ironu IV i Stellarisu.

Ove godine objavljene su četiri igre ako u priču uključimo i Paradox Arc: Age of Wonders 4, Mechabellum, Surviving the Abyss i Knights of Pen and Paper 3. Što se tiče DLC-jeva, njih je obavljeno čak šest, a to su: Domination za Europa Universalis IV, Galactic Paragons za Stellaris, Tours & Tournaments za Crusader Kings III, Voice of the People za Victoria 3, Hotels & Retreats za Cities: Skylines i Dragon Dawn za Age of Wonders 4. Osim toga, Royal Court DLC za Crusader Kings III dobio je svoju verziju i za konzole.

Također, ove godine u ožujku je Paradox Intercative održao i svoj vlastiti Showcasea tijekom kojeg smo saznali da su u razvoju tri igre: Cities Skylines 2, The Lamplighters League i Life by You, dok smo tijekom Summer Game Fest Showcasea doznali da se planiraju izbaciti još tri igre: Stellaris Nexus, Space Trash Scavenger i Star Trek: Infinite. Osim toga, u pripremu su i dva DLC-ja. Prvi, koji izlazi sljedećeg mjeseca, točnije 22. kolovoza je Wards & Wardens Event Pack za Crusader Kings III. Drugi DLC je Arms Againts Tyranny za Hearts of Iron IV čiji datum izlaska bi trebao biti uskoro najavljen.

Iako još službeno ne znamo konačan datum izlaska za pojedine igre, te smo danas saznali i odgodu za Life by You, lista bi trebala izgledati ovako:

  • Crusader Kings III: Wards & Wardens Event Pack – 22. kolovoza 2023.
  • The Lamplighters League – 3. listopada 2023.
  • Cities Skylines 2 – 24. listopada 2023.
  • Star Trek: Infinite – 2023.
  • Stellaris Nexus – 2023.
  • Space Trash Scavenger – 2023.
  • Hearts of Iron IV: Arms Againts Tyranny – 2023.
  • Life by You – 5. ožujka 2024. (Early Access)