Image Alt

Kuvo TV

Assassin’s Creed Codename Red će imati dvoje igrivih protagonista

Posljednjih dana, Assassin’s Creed Codename Red je sve češća tema diskusija i neslužbenih informacija, unatoč činjenici da je još uvijek prilično daleko od izlaska. U posljednje vrijeme, “načuli” smo još poneki detalj o spomenutoj igri, a svakako najzanimljiviji je onaj koji se tiče glavnih protagonista.

Kao što je od ranije poznato, Assassin’s Creed Codename Red će biti smješten u feudalni Japan te će biti dio famoznog Assassin’s Creed Infinity huba. Trebao bi biti posljednji naslov iz franšize koji će imati RPG elemente kakve smo vidjeli u posljednje tri igre, a navodno će imati dvoje igrivih protagonista. Prema ranijim informacijama, Assassin’s Creed Codename Red će nam ponuditi mogućnost igranja u ulozi dva igriva lika, od kojih će jedan biti samuraj, a drugi shinobi. I dok su te ranije informacije govorile da ćemo u igri vidjeti žensku verziju samuraja i muškog shinobija, afričkog izbjeglicu naučenog da živi po tradiciji reda assassina, situacija bi prema novim detaljima zapravo trebala biti suprotna, tako da nas u igri očekuje muški lik kao samuraj te ženski lik kao shinobi. Svaki od likova će imati posebne vještine i karakteristike a sma igra bi se primarno trebala oslanjati na stealth elemente. U igri ćemo navodno igrati sa oba lika simultano i to vjerojatno na način da ćemo se moći prebacivati s lika na lik, na način kakav smo imali sa Jacobom i Evie Frye u Assassin’s Creed Syndicateu.

Naravno, podsjećamo, radi se još uvijek o neslužbenim informacijama koje bismo do onih službenih trebali smatrati samo još jednom glasinom u nizu. No, s obzirom na to da nas u listopadu očekuje Assassin’s Creed Mirage te da bi Assassin’s Creed Codename Red na PlayStation 5, Xbox Series X/S i PC trebao stići najranije krajem iduće godine, proći će još neko vrijeme prije nego što Ubisoft otkrije bilo što konkretno o samoj igri.