Image Alt

Kuvo TV

Do sada je prodano 146 milijuna Resident Evil igara, Monster Hunter se također polako bliži trocifrenoj milijunskoj brojci

Kada su u pitanju oni “veliki igrači”, Capcomu u posljednje vrijeme, moramo priznati, ide i više nego dobro. Svaka nova iz najznačajnijih serijala ovog japanskog giganta prodaje se vrlo dobro, a najsvježiji primjer su svakako Resident Evil 4 i Street Fighter 6. Da sve ide po planu, najbolje govori i najnoviji Capcomov financijski izvještaj u kojem su taksativno navedene brojke (u milijunima, naravno) prodanih igara iz nekih od Capcomovih najpopularnijih franšiza.

Prema tim informacijama, do sada je prodano preko 146 milijuna primjeraka Resident Evil igara, a magičnoj cifri od 100 milijuna polako se bliži Monster Hunter koji trenutno stoji na 94 milijuna prodanih igara. Kada su u pitanju ostali popularni serijali, slijede Street Fighter sa 52 milijuna, Mega Man sa 40 milijuna, Devil May Cry sa 29 milijuna i Dragon’s Dogma sa 7,7 milijuna prodanih primjeraka.

Iz Capcoma su veoma zadovoljni prodajnim rezultatima svojih poznatih franšiza, koje su donijele ogroman profit. No, tu naravno nije kraj, jer Capcom će nastaviti raditi ono što najbolje radi, a popriličan broj projekata koji su u razvoju, među kojima su Pragmata, Dragon’s Dogma II i novi Resident Evil (sasvim sigurno više njih), zasigurno će dodatno učvrstiti Capcomove financije.