Image Alt

Kuvo TV

Poznati insider tvrdi da Ubisoft već radi na novoj Ghost Recon igri

Iako već duže vrijeme ništa novo nismo čuli o budućnosti Ghost Recon franšize, to ne znači da je Ubisoft odustao od iste. Štoviše, ako je vjerovati nekolicini insiderskih informacija, Ubisoftovi timovi punom parom rade na novoj igri.

Prve neslužbene informacije vezane za novi Ghost Recon stižu nam od dobro poznatog i prilično pouzdanog gaming novinara i insidera Toma Hendersona, koji tvrdi da je novi projekt, koji stiže nakon veoma dobro prihvaćenog Ghost Recon Wildlandsa iz 2017. godine i slabije popularnog Ghost Recon Breakpointa iz 2019-te, već u razvoju pod kodnim imenom “Project Over”.

Henderson ovom prilikom nije otkrio nikakve konkretnije detalje o samoj igri, no s obzirom na njegovu reputaciju i prilično suzdržavanje kod objava većine leakova prije nego što potvrdi njihovu autentičnost, skloni smo vjerovati da se i ovaj put radi o točnim informacijama.

Ubisoft je u posljednje vrijeme napravio nekoliko drastičnih poslovnih i logističkih projekata, otkazaviši brojne igre koje su bile u raznim razvojnim stadijima. S obzirom na razočaravajuće prodajne rezultate ranije spomenutog Ghost Recon Breakpointa mnogi su očekivali da će i ova franšiza na određeni period “pod led”, no izgleda da Ubisoft za nju ipak ima neke svjetlije planove.