Image Alt

Kuvo TV

Igre Activision Blizzarda navodno će biti ekskluzivne isključivo za Xbox Game Pass Ultimate

Hoće li igre Activision Blizzarda po završetku Microsoftove akvizicije biti dostupne i putem Xbox Game Passa, kao što je to slučaj sa igrama gotovo svih Microsoftovih novostečenih first party studija? Ovo je jedno od najčešćih pitanja koja se protežu gaming scenom još od inicijalne najave Microsoftove kupovine Activision Blizzarda i, slobodno možemo reći, radi se o pitanju koje je sasvim na mjestu. Microsoft polako ali sigurno završava u svoju korist ovu akviziciju, pa je nekako i logično da se pitamo što će se dogoditi sa svim tim silnim igrama koje potpisuju Activision Blizzard i njegovi interni razvojni timovi. I dok čekamo da se trakavica oko akvizicije konačno raspetlja, pojavile su se i prve konkretnije naznake onoga što možemo očekivati onog trenutka kada akvizicija u potpunosti bude finalizirana.

Prema informacijama koje su osvanule u jednom od izvještaja Europske Komisije, igre Activision Blizzarda bi po završetku akvizicije doista trebale postati redovni dio Xbox Game Passa, ali će najvjerojatnije biti rezervirane isključivo za Ultimate verziju ovog Microsoftovog pretplatničkog servisa.

To bi značilo da ćemo, primjerice, dosadašnje i buduće Call of Duty, Diablo, Crash Bandicoot, Tony Hawk ili Spyro igre vidjeti isključivo u ponudi najskupljeg modela Xbox Game Passa, no tu dolazimo do drugog problema koji se konkretno tiče PC Game Passa, budući da za PC postoji samo jedan aktualni model koji je znatno jeftiniji od Game Pass Ultimatea. Znači li to da bi PC igrači u tom slučaju ipak morali biti pretplaćeni na Xbox Game Pass Ultimate (koji im omogućuje pristup ovom servisu putem PC i Xbox platformi) ili ćemo možda vidjeti i dodatni model za PC Game Pass, ostaje nam da vidimo.