Image Alt

Kuvo TV

Nova Nintendova konzola navodno izlazi tijekom druge polovice iduće godine

Nintendo će svoju iduću konzolu, prema svemu sudeći, izbaciti nekada iduće godine. No, iako su ranije glasine sugerirale da bi se to moglo dogoditi već tijekom prve polovice 2024-te, nove neslužbene informacije objavljene koje je objavio ugledni gaming portal VGC sugeriraju da ćemo na premijeru nasljednice sjajne Switch konzole ipak morati pričekati nešto duže.

Naime, VGS navodi kako je iz više različitih, ali prilično pouzdanih izvora, dobio potvrdu da su devkitovi za novu konzolu već u rukama ključnih Nintendovih partnera te da bi Nintendo spomenutu konzolu mogao lansirati nekada tijekom druge polovice 2024. godine.

Prema tim izvorima, nova Nintendova konzola bi također trebala imati sličan hibridni koncept, kakav imamo i kod još uvijek aktualnog Switcha, što znači da će ju biti moguće koristiti u portable i docked modovima. Dva izvora također navode kako bi konzola (zbog nižih troškova proizvodnje) mogla imati LCD umjesto OLED ekrana, što bi s druge strane moglo biti kompenzirano znatno većom memorijom koju će inače tražiti zahtjevnije igre. Drugi izvor također otkriva da će konzola imati slot za kerdtridže sličan onome kakav ima Switch.

I dok su prve nesužbene informacije o novoj Nintendovoj konzoli izazvale podijeljena mišljenja (prvenstveno zbog ekrana konzole), ono što svakako zvuči ohrabrujuće jeste navodna Nintendova odluka da ne pušta konzolu u prodaju prije nego što proizvede dovoljan broj konzola. Na taj način bi ovaj japanski gigant izbjegao situaciju u kakvoj su Microsoft i Sony našli sa svojim ovogeneracijskim konzolama.