Image Alt

Kuvo TV

The Elder Scrolls IV: Oblivion navodno dobiva remake

U moru vijesti o kojekakvim remaster, remake ili drugim raznoraznim “re” izdanjima, stiže nam vijest koju doista nismo očekivali. Vjerovali ili ne, izgleda da je u pripremi i remake The Elder Scrolls IV: Obliviona!

Da, dobro ste pročitali. Stiže nam remake kultnog Obliviona, a prve neslužbene informacije o njemu stižu nam posredstvom pouzdanog GamingLeaksAndRumors subreddita te su navodno potvrđene od strane bivšeg uposlenika studija Virtuos, koji je inače verificiran kao pouzdan izvor. Zašto spomminjemo Virtuos? Zato što ovaj razvojni tim, koji inače surađuje s Konamijem na predstojećem Metal Gear Solid 3 remakeu, navodno surađuje i sa Bethesdom na razvoju The Elder Scrolls IV: Oblivion remakea.

Naime, dotična osoba tvrdi da Virtuos trenutno radi na pet zasebnih projekata, od kojih je jedan već spomenuti Metal Gear Solid 3 remake. Također, jedan od tih projekata je i “Altar” koji je, prema njegovim riječima, ili remake ili remaster Obliviona koji će koristiti posebni “pairing sistem” koji će mu omogućiti da koristi i Unreal Engine 5 i Oblivion Engine.

Spomenuta osoba također tvrdi da će igra, na kojoj primarno radi Virtuos Paris, izaći ili krajem 2024. ili početkom 2025. godine, ovisno od toga je li u pitanju remake ili remaster. To bi opet značilo, ukoliko se radi o točnim informacijama, da ćemo čak i Oblivion zaigrati prije dugo očekivanog The Elder Scrollsa VI. No, složit ćete se, bolje i sjajni Oblivion nego tko zna koje po redu reizdanje Skyrima. 🙂