Image Alt

Kuvo TV

Battlefield 2042 izlazi krajem listopada, nema single player kampanju niti battle royale

Sada kada smo konačno dočekali veliko razotkrivanje novog Battlefielda, red je da s vama podijelimo sve informacije koje smo tom prilikom doznali.

Prvo, leak koji se pojavio nekoliko sati prije samog livestreama otkrio nam je službeni naziv igre – Battlefield 2042! S druge strane, datum izlaska koji je spomenut u leaku nije bio potpuno precizan, pa smo tako doznali da Battlefield 2042 u prodaju stiže 22. listopada (umjesto 15-og, koji je bio naveden u leaku). Naravno, još ranije je potvrđeno kako ćemo ovu igru moći da zaigramo na PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S i PC platformama.

Dok smo još kod izlaska igre, vrijedi naglasiti i to da će u ponudi biti nekoliko izdanja. Stadard Edition se, kao što samo njegovo ime govori, sastoji samo od osnovne igre, na PS4, Xbox One i PC platformama košta $59.99, dok će PS5 i Xbox Series X/S verzije biti skuplje za $10. Gold Edition za PC košta $89.99, a za konzole $99.99, a osim same igre i ranog pristupa istoj, sastoji se od Year 1 Passa koji dolazi sa četiri nova Specialista (jednog po sezoni), četiri Battle Passa (jedan po sezoni) i tri Epic Skin Bundlea (Blistered Earth, Tempest i Cold Blood). Za kraj, tu je Ultimate Edition, za koji ćete na PC-u morati izdvojiti $109.99, a na konzolama $119.99. Ovo izdanje sadrži sve što ima Gold Edition, a s njim dolaze još i Midnight Ultimate Bundle (Shadow Stalker Legendary Outfit, Obsidian Legendary Weapon Skin i Onyx Legendary Vehicle Skin) te digitalni artbook i soundtrack. Naravno, pre-order bilo kojeg od izdanja jamči vam i nekoliko pre-order bonusa, kao što su: rani pristup otvorenoj beti, Baku ACB-90 nož, Mr. Chompy epic weapon charm, Landfall player card pozadina te Old Guard tag.

Sada kada smo ovako lijepo otkrili detalje samog izlaska igre i njenih izdanja, red je da se pozabavimo i sadržajem koji ona nudi. Odmah na početku, naglasit ćemo kako Battlefield 2042 definitivno nije igra za one koji preferiraju single player igranja. Zašto ovo kažemo? Pa zato što su ranije glasine bile točne, pa novi Battlefield dolazi bez single player kampanje. Neće imati ni battle royale, već će u potpunosti biti posvećena multiplayeru.

Ranije iscurjela priča o novom velikom sukobu između SAD i Rusije bila je točna, no cijeli sukob odvijat će se isključivo iz multiplayer perspektive, gdje nas očekuje sedam ogromnih mapa prilagođenih za igranje do 128 igrača na novim konzolama i PC-u (PS4 i Xbox One verzije su limitirane na 64 igrača). Igra će pri launchu imati tri glavna multiplayer moda – All-Out Warfare, Hazard Zone, dok treći još nije otkriven.

Ukratko, očekuje nas totalno multiplayer ludilo, u što se možete uvjeriti u traileru ispod, uz napomenu da nas gameplay premijera očekuje 13. lipnja tijekom Microsoftove E3 2021 pressice.