Image Alt

Kuvo Gaming Nights

U Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjoj Luci organizovali smo Gaming Nights – jedinstveni događaj za gejming fanove.

Trodnevni event održan je u periodu od 31. jula do 2. avgusta 2019. godine, a svaki dan predstavljao je zasebnu gejming cjelinu:

  • Jam It – prvog dana su učesnici imali priliku zaigrati sandbox mode popularne igre Fortnite, sa ciljem da sagrade što bolji most (jer je to tih dana bila aktuelna tema u Banjoj Luci), pri čemu je najkreativnija grupa bila nagrađena;
  • Test It – drugog dana su posjetioci mogli testirati top 10 najinteresantnijih video-igara koje se dotiču važnih društveno-političkih pitanja ili se na neki način posebno ističu po svojoj estetici i dizajnu;
  • Share It – završni događaj omogućio je posjetiocima da isprobaju jednu od najpopularnijih igara ikada – Minecraft, nakon čega su kroz panel diskusiju dijelili svoje utiske, mišljenja i stavove vezane za gejming industriju.

Kroz ovaj event uspjeli smo da se približimo gejming zajednici sa naših prostora i zajedno sa njima uživamo u jedinstvenom događaju koji je doslovno spojio gejming i savremenu umjetnost.