Image Alt

Pravilnik KUVO GOATS 2 turnira

Generalne postavke turnira 

Svi takmičari GOATS Turnira turnira moraju biti: 

 • stariji od 16 godina;
 • članovi četvoročlanog tima u kojem su minimum dva igrača državljani ex-YU republika;
 • prijave na turnir su u potpunosti besplatne;
 • za učešće na turniru, prisustvo cijelog tima na Discord serveru KuvoTV je obavezno.

Prijave i učešće

Učešće na turniru možete ostvariti popunjavanjem formulara OVDJE ili kopirajte sljedeći link: https://forms.gle/LMVQtafDGD9X17bx7

Potrebno je samo jednom popuniti prijavni formular za prijavu vašeg tima. Editovanje prijava je omogućeno, a sve što treba da uradite da biste promijenili unijete podatke, jeste da ponovo kliknete na link za prijave iznad.

Vaše prijave na GOATS Turniru možete ostvariti do 15. oktobra.

Postavke mečeva

PUBG Global Ruleset (PUBG 2020-2021 esports rules) FPP – First Person – Prvo lice.
Miramar, Erengel mape.
Podešavanja na svim mapama biće u skladu sa PUBG Global Ruleset default postavkama.

Format

Squad based sistem, sa dva rezervna igrača. Minimum dva igrača u ekipi moraju biti iz ex-Yu republika u sastavu koji nastupa. Minimum dva igrača u ekipi iz ex-Yu republika moraju igrati svaki od mečeva.

Izmjene

Izmjene i sastav tima je moguće mjenjati po sljedećem sistemu:

 • Svaki meč moraju igrati minimum dva igrača iz ex-Yu republika;
 • Igrač koji je izlistan kao rezerva, a nije odigrao nijedan meč, može biti zamijenjen u bilo kom momentu;
 • Minimum tri igrača iz postave koja je odigrala ranking mečeve moraju igrati sedmične runde takmičenja – četvrti igrač može biti rotiran iz rezervnog sastava tima;
 • Finale moraju igrati minimum tri igrača iz originalne postave tima koja je igrala kolo iz kojeg se tim plasirao u finale.

Format takmičenja

Turnir ima tri dijela. 

Kvalifikacije na osnovu kojih će biti formirana ranking lista. Kvalifikacije imaju neograničen broj slotova, a prijavljeni timovi biće raspoređeni u grupe od po približno 16 timova. Svaka kvalifikaciona grupa će odigrati četiri meča (MMEE). Najbolja 32 tima po bodovima će biti posloženi u ranking listu koja će biti korišćena za formiranje sedmičnih rundi turnira. Top 8 timova sa ove liste se već u prvoj rundi priključuju sastavu od 8 pozvanih timova, i igraju prvu sedmičnu rundu turnira. Ostali timovi (24) se po ranking rasporedu priključuju sledećim rundama turnira.

Kako zaista funkcionišu kvalifikacije?

Svi prijavljeni timovi biće podeljeni u grupe od 16 timova. Svaka grupa odigraće 4 meča, uz primenu bodovne tabele izlistane ispod. Kada se završe mečevi u svim grupama, 32 tima sa najviše bodova, nezavisno iz koje grupe dolaze, biće posloženi u ranking listu. 8 timova sa najviše bodova idu direktno u prvu rundu takmičenja. Preostalih 24 tima čekaju neku od narednih rundi, kada će dobiti šansu da se priključe borbi za finale. Svaka runda turnira garantuje da će minimum 6 timova sa liste čekanja dobiti priliku u narednoj sedmičnoj rundi turnira.

Sedmične runde turnira – 16 timova će svake nedjelje (sa početkom od 17. oktobra) igrati četiri meča (MMEE). Najbolji tim osvaja 100EUR, a top dva tima ostvaruju plasman u veliko finale turnira. Četiri najgora tima će biti poslani nazad na dno ranking liste. Sledeća runda turnira će uključiti 10 timova koji su se plasirali od 3. do 12. mesta u prethodnoj rundi takmičenja, i šest timova sa vrha ranking liste.

A kako zaista funkcionišu sedmične runde turnira?

Prvu rundu turnira će igrati 8 pozvanih timova, i 8 timova sa najviše bodova iz kvalifikacija tj. ranking faze. Ovih 16 timova odigraće četiri mape, sa bodovnim sistemom izlistanim ispod.

Finale – Najboljih 16 timova iz 8 sedmičnih rundi turnira, će odigrati 4 dana dugo finale, a svakog dana će se igrati pet mečeva (MMEEE). Finale ima 1600 EUR nagradni fond, raspoređen na top 4 tima po plasmanu.

 1. 700 EUR
 2. 500 EUR
 3. 300 EUR
 4. 100 EUR

Raspored igranja

Takmičarski dan Datum i vrijeme odigravanja Ko igra?
Kvalifikacije petak 15. oktobar – 19:00 Svi prijavljeni timovi
1. kolo nedjelja 17. oktobar – 18:00 8 pozvanih + 8 TOP rankiranih timova
2. kolo nedjelja 24. oktobar – 18:00 10 timova iz 1. kola + 6 TOP sa rank liste
3. kolo nedjelja 31. oktobar – 18:00 10 timova iz 2. kola + 6 TOP sa rank liste
4. kolo nedjelja 7. novembar – 18:00 10 timova iz 3. kola + 6 TOP sa rank liste
5. kolo nedjelja 14. novembar – 18:00 10 timova iz 4. kola + 6 TOP sa rank liste
6. kolo nedjelja 21. novembar – 18:00 10 timova iz 5. kola + 6 TOP sa rank liste
7. kolo nedjelja 28. novembar – 18:00 10 timova iz 6. kola + 6 TOP sa rank liste
8. kolo nedjelja 5. decembar – 18:00 10 timova iz 7. kola + 6 TOP sa rank liste
1. dan finala četvrtak 9. decembar – 19:00 16 najboljih timova
2. dan finala petak 10. decembar – 19:00 16 najboljih timova
3. dan finala subota 11. decembar – 19:00 16 najboljih timova
4. dan finala nedjelja 12. decembar – 19:00 16 najboljih timova

 

Bodovni sistem koji će se primjenjivati tokom čitavog trajanja turnira

 • Bodovni sistem je zbir bodova plasmana i ostvarenih ubistava;
 • Svako ubistvo nosi jedan poen:
Plasman Poeni
1. mjesto 10
2. mjesto 6
3. mjesto 5
4. mjesto 4
5. mjesto 3
6. mjesto 2
7. mjesto 1
8. mjesto 1
9 – 16. mjesto 0
Kilovi 1
 • Pozicija timova sa istim brojem poena će biti određena sa:
  • Poređenjem broja killova
  • Najviše ostvarenih kill bodova u jednom meču
  • Najviše ostvarenih plasman bodova u jednom meču

Pravila rotacije timova između svake sedmične runde:

Četiri tima sa najmanje bodova iz svake sedmične runde će biti vraćena nazad na ranking tabelu, na dno poretka. Ovde će dobiti priliku da sačekaju neku od narednih rundi da bi ponovo pokušali da prođu do finala.

 • Minimalna rotacija timova između svake runde je 6. Ovih 6 timova će zamijeniti 2 tima koja su prošla u finale, i četiri tima koja su vraćena na dno ranking tabele.
 • Ukoliko neki tim koji je aktivni član sedmične runde takmičenja ne može da se pojavi u sledećoj rundi takmičenja iz bilo kog razloga, taj tim će biti vraćen na dno ranking tabele, a umjesto njega će sledeći najviše plasirani tim na ranking listi dobiti šansu.
 • Ukoliko neki tim sa ranking tabele dobije šansu da nastupi u sljedećoj sedmičnoj rundi, ali ne može da se pojavi iz bilo kojeg razloga, oni će biti preskočeni, i zadržaće svoju visoku poziciju na ranking tabeli.
 • Ukoliko neki tim odustane od prisustva na ranking tabeli, i odustane od takmičenja, sljedeći tim iz kvalifikacione faze sa najviše bodova biće dodat na ranking listu.
 • Pozvani timovi mogu da ispadnu na dno ranking liste ukoliko se plasiraju na neko od najniža četiri mesta tokom sedmične runde.

Nagradni fond i raspored nagradnog fonda

Ukupni nagradni fond iznosi 2400EUR, sa 800EUR za osvajače svakog takmičarskog kola (100EUR svakom šampionu takmičarskog dana), i 1600 EUR za finale.

 1. mjesto – 700 EUR
 2. mjesto – 500 EUR
 3. mjesto – 300 EUR
 4. mjesto – 100 EUR

Da bi nagrađeni timovi primili isplatu od organizatora turnira, moraju ispoštovati protokolarne i administrativne obaveze poreskog sistema BiH i organizatora turnira. Predstavnik nagrađenog tima mora biti stariji od 18 godina. (ovo ne uključuje takmičare, za koje je starosna granica 16 godina, već samo osobu koja će preuzeti nagradu)

Organizator turnira se obavezuje da će nagradni fond isplatiti u roku od 90 dana od finalnog dana turnira. 

Pun iznos nagradnog fonda isplaćuje se isključivo na račun organizacije koju tim predstavlja, ili kapitena (predstavnika) ukoliko takmičarski tim nije dio esports organizacije.

Strimovanje

 • Strimovanje kvalifikacija je dozvoljeno;
 • Obavezni delay tokom strimovanja kvalifikacija je 8 minuta;
 • Logo turnira mora biti vidljiv na strimu tokom kvalifikacija;
 • Naslov strima tokom kvalifikacija mora da sadrži ime turnira KUVO GOATS;
 • Strimovanje takmičarskih kola i finala NIJE DOZVOLJENO.

Trajanje turnira

Svi timovi će morati biti prisutni u glasovnim sobama na KUVO TV Discordu zbog brže komunikacije sa admin timom.

Ukoliko meč iz bilo kog razloga zahteva remake ili restart lobbija, timovi će biti verbalno informisani o tome od strane administratora turnira.

Pravila ponašanja i sankcije

  • Zabranjeno je bilo kakvo vrijeđanje, upotreba vulgarnih riječi, provociranje protivnika, prozivanje na nacionalnoj, vjerskoj ili seksualnoj osnovi, ili upotreba nekulturnih i napadnih skraćenica iz popularne gejming kulture. Ova pravila obuhvataju prisustvo i učešće takmičara na Discordu, i u igri.;
  • Svaki učesnik takmičenja prihvata da će prije početka takmičarskih rundi unaprijed pripremiti svoje lične uslove za igranje, i da će se pojaviti na vrijeme ukoliko je potvrdio učešće na provjeri aktivnosti, inače rizikuje trajnu diskvalifikaciju;
  • Svaki učesnik mora biti prisutan na KuvoTV Discordu;
  • Zabranjeno je grupisanje timova, ili namjerno, dogovoreno izbjegavanje borbe između timova;
  • Zabranjeno je udvojavanje u cilju da se treći tim eliminiše ranije iz igre;
  • Zabranjeno je kalkulisanje sa bodovima ili namjerno samoubijanje da bi se drugom timu dali bodovi;
  • Zabranjeno je dijeljenje informacija o lobby pristupu sa igračima koji nisu ostvarili pravo učešća u toj kvalifikacionoj rundi;
  • Zabranjeno je učestvovanje više igrača sa istog PUBG/Steam naloga;
 • Svi učesnici KUVO GOATS turnira moraju posjedovati lični Steam nalog, igrači sa banovanim nalozima će biti diskvalifikovani ukoliko se utvrdi da su vlasnici takvih naloga;
 • Imena igrača ne smiju sadržati nacionalne ili vjerske uvrede i fraze;
 • Da biste dobili nagradu, pored plasmana, moraćete pružiti uvid u identifikacioni dokument koji dokazuje starost od 18 godina ili više, dok svi igrači tima moraju dokazati starosnu dob od 16 godina ili više;
 • Organizatori zadržavaju pravo da naprave izmjene pravilnika i donesu finalne odluke u slučaju nejasnih situacija koje ovaj pravilnik ne pokriva.

Kazne 

Igrači su podložni kaznama i pravilniku takmičenja tokom svih njegovih faza, kako tokom online kvalifikacija, tako tokom i po završetku glavnog turnirskog dijela, i tokom čitavog procesa KUVO GOATS Turnira.

Finalna odluka je administratorska.

Organizator zadržava pravo na izmjenu ili dopunu turnirskih stavki pravilnika tokom trajanja takmičenja.

Ovaj turnir nije zvanično povezan niti sponzorisan od strane 2021 KRAFTON Inc ili PUBG Corporation.