Image Alt

Kuvo TV

Jade Raymond napušta Google, Stadia first party studiji pred gašenjem

Niti dvije godine od izlaska njihove zanimljive konzole, Google je krenuo lagano gasiti neke dijelove projekta. Točnije, Google gasi Stadia Games & Entertainment studija koja su bila zadužena za razvoj first party igara za ovu konzolu. Umjesto toga, Stadia će biti pristupačnija za druge developere koji će raditi i objavljivati igre na toj platformi.

Jade Raymond, koja je bila na čelu navedenoga studija, napustila je isti u potrazi za novim poslovnim prilikama. Svi drugi iz njenoga tima, napuštaju studio i prelaze u druge grane i projekte unutar Googlea.  Vijest je objavio Google gdje su naveli kako proširuju svoje planove za pomoć developerima i izdavačima da iskoriste tehnologiju njihove platforme i dovedu svoje igre direktno njihovim igračima.

U svakom slučaju, neće mnoge iznenaditi ovaj potez. Stadia je od početka, tijekom 2019. godine, imala problema s popularnosti i prodajom, prvenstveno zbog nedostatak ekskluziva, upravo iz tog studija/odjela koji gase.  Ostaju pitanja oko budućnosti Stadie, i koliko će dugo uopće biti podrške Googlea da se išta događa na njoj. Iako su se izjasnili sada oko nekakve vizije daljnjih planova, teško je vidjeti neki uspjeh iz ovoga pokušaja, a znajući da Google relativno brzo gasi svoje projekte koji ne upale, za očekivati je da ni Stadia neće još dugo.