Image Alt

Kuvo TV

Dosad je isporučeno 115 milijuna PlayStation 4 konzola, PS Plus pretplata sve popularnija

U sklopu svog najnovijeg financijskog izvještaja, Sony je naveo razne  zanimljive podatke što se tiče njegovih konzola, kao i drugih usluga i igara.

O Miles Moralesovoj Spider-Man igri već smo naveli podatke u drugom članku, a u ovom se koncentriramo na prodavanost PlayStation 4 i PlayStation 5 konzola. PlayStation 5 se, od izlaska 12. studenoga do kraja 2020. godine prodao u 4. 5 milijuna primjeraka. Sony je naveo kako je prodaja konzole na tragu ispunjenja cilja o isporučenih 7.6 milijuna jedinica do 31. ožujka ove godine.

Pošiljke vezane za PlayStation 4 konzolu diljem svijeta dosegle su 115 milijuna primjeraka- 1.4 milijuna PlayStation 4 konzola je prodano unutar zadnja tri mjeseca, što je pad od 4.6milijuna od istoga razdoblja prošle godine, kada je prodano 6 milijuna primjeraka.

Što se tiče PlayStation Plus pretplate, Sony broji 47.4 milijuna pretplatnika/ica do 31. prosinca 2020. godine, što je uspon od 8.6 milijuna s obzirom na isto razdoblje godinu prije. 53 posto od ukupne prodaje igara spada na digitalne primjerke, što je također poraslo s obzirom na razdoblje godinu prije, kad je odnos digitalnih i fizičkih izdanja bio ”pošteniji”, 50 naspram 50 posto.