Image Alt

Kuvo TV

Redatelj Orija iznerviran, javno prozvao autore Cyberpunka 2077 i No Man’s Skya zbog laži i obmana

Rekli bismo, potpuno opravdano. Thomas Mahler, redatelj i jedan od autora Ori serijala je na Reseteri objavio poduži post u kojem izražava zgražavanje i svoj bjes prema developerima koji narušavaju ugled svima u industriji.

Tako je developere iza Cyberpunka i No Man’s Skya nazvao “snake oil salesmen”, što bi u direktnom prevodu značilo da su prodavači magle. Post je najviše fokusiran na pretjerana obećanja od developera koja nisu u mogućnosti ispuniti što naziva direktnim laganjem u lice svim gamerima.

Kao najvećeg “majstora” u prodavanju magle je istaknuo Petera Molyneuxa koji takoreći pokrenuo ovaj grozan trend prevelikih obećanja i prezentiranja ideja koje zvuče fantastično, da bismo u finalnom proizvodu dobili ništa od obećanog ili doslovno kostur najavljenih ideja.

Teško je ne složiti se s logikom koju Thomas prezentira kroz cijeli post. Tako je direktno prozvao Seana Murraya i fijasko koji je inicijalno doživio No Man’s Sky (koji je sada moramo priznati jedna od najboljih igara u svom žanru). Seana je proglasio najboljim učenikom prodaje magle gore spomenutog Molyneuxa. Dotaknuo se i CD Projekta koje je prozvao za lažna obećanja i fijasko oko performansi Cyberpunka na konzolama, kao i skrivanje tih verzija igre od strane recezenata.

Cijeli post možete pročitati  na Reseteri pa sami dođite do zaključka jel Thomas pretjerao ili nije. Koristeći elementarnu logiku i etiku, teško je reći da nije u pravu.