Image Alt

Kuvo TV

Ubisoftova open world Star Wars igra je u ranom razvojnom stadiju i nećemo je vidjeti tako brzo

Ubisoft je svojom najavom da radi na velikoj open world igri smještenoj u Star Wars univerzum podigao doista ogroman oblak prašine. Tom prilikom, doznali smo da na igri radi studio Massive Entertainment, koji je i prije ove najave imao pune ruke posla sa The Divisionom 2 i Avatarom, pa je mnoge zanimalo kako ovaj švedski razvojni tim planira balansirati na nekoliko tako velikih projekata, a da nijedan od njih ne postane žrtva onih drugih (khm, khm, BioWare, khm, khm, na tebe mislimo.. :)). Odgovor na to pitanje stigao nam je iz Ubisofta, a moramo priznat da smo slično objašnjenje i očekivali. 🙂

Iz Ubisofta tvrde kako je njihova Star Wars igra u jako ranom razvojnom stadiju, te da će proteći još puno puno vode prije nego što išta o njoj doznamo. Ubisoftov glavni čova Yves Guillemot potvrdio je službeno kako su u ovom velikom gigantom presretni zbog partnerstva sa Lucasfilm Gamesom, te da će prvi produkt tog njihovog partnerstva koristiti sve prednosti cutting-edge tehnologije. Upravo zbog toga je odlučeno da se razvoj igre povjeri Massive Entertainmentu te da se za potrebe razvoja iskoristi najnovija, unaprijeđena inačica njegovog Snowdrop enginea.

Guillemot je još dodao i to da je cijeli projekt privukao pažnju doista ogromnog broja developera, artista i drugih značajnih ljudi iz svijeta game developmenta, koji žele da sudjeluju na razvoju jedne takve igre, koja bi vrlo lako mogla biti jedna od najvećih Star Wars igara ikada.

S obzirom na to da navedeno ostvarenje gotovo sigurno nećemo vidjeti barem još nekoliko godina, sa sigurnošću možemo tvrditi da se radi u punokrvnom next-gen ostvarenju.