Image Alt

Kuvo TV

Sony se sprema na novu veliku kupovinu, a njegova “meta” je…. Square Enix!

Jučer smo pisali o glasinama vezanim za trajnu konzolašku ekskluzivnost Final Fantasy VII Remakea, pri čemu smo izvjestili o mogućnosti da se igra u svome definitivnom izdanju uskoro pojavi na PlayStationu 5 i PC-u, ali ne i na Xboxu. Danas smo doznali da potencijalni razlozi takvog mogućeg ishoda navodno leže u drugoj, znatno ozbiljnijoj glasini…

Ako je vjerovati novoj glasini, koju je preko Twittera proširio leaker pod nadimkom TechNoir Talks, glavni razlog zašto bi remake “sedmice” mogao preskočiti Xbox leži u tome što bi Square Enix uskoro mogao postati dio Sonyjevog PlayStation Studiosa.

Prema informacijama kojima raspolaže spomenuti leaker, Sony se sprema za veliku kupovinu i dodavanje Square Enixa pod okrilje PlayStation Studiosa. Ta akvizcija navodno je već neko vrijeme u procesu, a trebala bi biti finalizirana tijekom iduća 24 mjeseca.

Naravno, ovu glasinu trebalo bi uzeti u razmatranje s priličnom dozom rezerve, no s obzirom na dugogodišnje partnerstvo između Sonyja i Square Enixa i trend velikih akvizicija (Microsoft i Bethesda, Embracer Group i Gearbox, EA i Codemasters, odnosno Glu Mobile), za očekivati je da se i ovaj japanski gigant odvaži na neku veliku kupovinu. Što je od svega toga istina, vrijeme će pokazati.