Image Alt

Kuvo TV

Resident Evil: Village je poprilično inspiriran Resident Evilom 4, tvrdi producent igre

U ovotjednom intervjuu za PlayStation Official Magazine, producent predstojećeg hita, Resident Evil:Villagea, Peter Fabiano, pričao je malo i o inspiraciji za najnovijega nastavka.

Tako je Gabiano naveo da je ”četvorka” bila glavni uzor pri izradi ove igre, a iznio je još malo detaljčića o sve popularnijoj Lady Dimitrescu i njenim kćerima.

”Primijetiti ćete da smo jako bili inspirirani Resident Evilom 4. Tim se potrudio da stvroimo autentični osjećaj igranja. Čeka vas ppuno iznenađenja koja će vas držati pripravnima, imati ćete lijepi balans borbe, istraživanja i rješavanja zagonetki” – rekao je Fabiano.

Sličnosti između ovih dvaju igara svakako ima, od ruralnog europskog konteksta do slučaja otmice kao temeljne premise igre. No, biti će zanimljivo vidjeti koliko ta inspiracija seže dalje, i po čemu se u konačnici ove dvije igre razlikuju.

Jedna od razlika je svakako Lady Dmitrescu koja je već skupila popriličan broj fanova.

”Dimitrescu i njene tri kćeri su sve ono što možete očekivati od folklora baziranog na vampirima. Ne kažemo da su baš tako i napravljene u igri, no svakako se nešto nadnaravno još događa s njima. Nismo htjeli spoilati priču, no ono što mogu reći jest da sva čudovišta i likovi se jasno uklapaju u kontekst Resident Evil svijeta. Village uzima u obzir cijelu povijest serijala, uvjeravam vas.”

Resident Evil: Village izlaz 7. svibnja za PC, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5 i Xbox Series X/S.