Image Alt

Kuvo TV

Indie hitčina Valheim, u nepuna dva tjedna do dva milijuna prodanih primjeraka!

Multiplayer orijentirana fantasy survival igra Valheim i njeni developeri žive san snova svakog indie developera. Nakon impresivnog rekorda od 360.000 igrača u isto trenutku (op.a ilitiga concurrent players), izdavač Coffee Stain je potvrdio da je Valheim prodan u više od dva milijuna primjeraka u manje od dva tjedna.

Valheim se trenutno nalazi u Early Accessu i u svom debiju je preskočio kapitalce u obliku GTA V i Destiny 2 na Steamu. Plod rada ekipe iz Iron Gate Studiosa, iza razvoja igre “stoji” tim od pet ljudi koji su apsolutno zaslužili da se naklonimo uz prigodno skidanje šešira. Mastermind iza same igre je Richard Svensson, koji je dao kratku izjavu:

Nisam ni u najluđim snovima očekivao ovakav veliki uspjeh za Valheim. Ideja i cilj su bili pokriti troškove razvoja. No, s prodanih 2 milijuna primjeraka, uspjeli smo puno više od toga.

Očito je budućnost Iron Gate Studiosa stabilna u bliskoj budućnosti. Valhem nije nabrzinu sklepan projekt, već projekt s više od tri godine razvoja. Tijekom razvoja, igra je doživjela razne nadogradnje koje su bile testirane od strane zatvorenog kruga igrača i na taj način smo bili sigurni prije dolaska na Steam. Kao dizajner, nisam htio pratiti konvecionalne norme razvoja igara, već sam zacrtao nekakav svoj “način”. Po svemu sudeći, takav pristup je urodio plodom.

Teško je prigovoriti bilo što nakon salve hvalospjeva i prodajnih rezultata, zar ne? Nadajmo se glatkom razvojnom procesu i izlasku iz Early Accessa u još boljem “stanju” i s još više igrača.

Sam Coffee Stain u kapacitetu izdavača definitino ne može biti sretniji. Nakon svojih uspješnica na Steamu poput Goat Simulatora i Satisfactory, ovaj developer-izdavač zasigurno trlja ruke u zadovoljstvu. Sebastian Badylak (šef Coffee Staina) je izjavio:

Bogovi su bili naklonjeni Valheimu. Svakih par minuta refreshamo prodajne rezultate na Steamu i ne čini da će tako brzo usporiti.

Još jednom ćemo ponoviti. Nadamo se smooth sailingu i želimo ekipi iz Iron Gate Studiosa još bolje rezultate.

Valheim je trenutno dostupan u Early Access modelu na PC (Windows 10) računalima putem Steama.