Image Alt

Kuvo TV

Google očekuje tužba zbog “iskrivljene istine” o kvaliteti Google Stadie

Jedna tužba manje ili više, velikim kompanijama je svejedno. No, kada se radi o samom dojmu kompanije, Google zadnjih par godina posrće na naoko sigurnim stvarima. Tvrtka koja je apsolutni monstrum od korporativne mašinerije koja zadire u sve pore našeg društva se tako našla pred još jednim fijaskom.

Nakon gašenja Googleovog in-house razvoja igara, očekuje ih sada i tužba vezana direktno uz Google Stadiu. Tužitelji tvrde da je Google lažno, odnosno “nekorektno” prikazao i reklamirao mogućnosti gaming servisa koji se blago rečeno muči i koprca od svog samog starta. Tužba je pokrenuta u državi New York, SAD i sad se čeka hoće li sud prihvatiti tužbu kao osnovanom da se krene na suđenje.

Ovo dolazi u solidno loš trenutak za Google nakon katastrofične vijesti da gase interni razvoj za Stadia ekskluzivne igre. Hoće li ova tužba biti poslijednji čavlić u lijesu Google Stadia servisa, vrijeme će pokazati. Nekako smo mišljenja da će 2021. godina biti presudna u odluci o eventualnom gašenju ovog i dalje obećavajućeg gaming servisa. Ipak, teško je naći argument za uzimanje Stadia pretplate pored fantastičnih Playstation Now i Xbox Game Pass servisa .