Image Alt

Kuvo TV

Days Gone izlazi za PC

Kao što smo prije izvještavali, Sony sve više pokazuje interes da svoje ekskluzive prebaci i na PC tržište. Prvi pokazatelj i dokaz toga je bila potvrda dolaska Horizon: Zero Dawn na računala, a iduća igra će biti Days Gone.

U razgovoru za GQ, Jim Ryan iz Sonyja je potvrdio kako će Days Gone doći na PC. On je samo usputno u intervjuu napomenuo kako će ”veliki broj igara, počevši sa Days Gone ovoga proljeća” doći na PC. Ryan je objasnio kako je odluka da PlayStation naslovi dođu na PC bila poprilično jednosmjerna jer je lakše nego ikad približiti igre novoj publici.

Komentirao je i Horizonov odlazak na PC: ”Prvo, što se tiče uspjeha izdavanja igre na PC, ljudima se svidjelo i kupili su je. Nije ni bilo nikakve velike žalbe od strane naše zajednice za takav potez”.

Očito mnogima takve odluke ne smetaju, a opet, događaju se dosta nakon izlaska igre. U jednu ruku će neke PlayStation ekskluzive izgubiti sviju ekskluzivnost, no još uvijek se radi o poprilično velikom odmaku da bi to imalo veći utjecaj na PlayStation fanove. No, treba vidjeti koje će to još igre doći na PC ovoga proljeća.