Image Alt

Kuvo TV

Iduća Kojimina igra mogla bi biti Xbox ekskluziva

Ovih dana, na gaming sceni se događaju doista čudne stvari, tako da nas apsolutno ništa više ne može iznenaditi – pa čak ni to da bi iduća Kojimina igra mogla biti Xbox ekskluziva.

Vijest o potencijalnoj suradnji između Hidea Kojima i Microsofta stiže od Jeffa Grubba, Venture Beatovog novinara i poznatog insidera, koji se oglasio povodom jučerašnjih glasina da bi friško predstavljena PS5 ekskluziva, survival horror Abandoned, mogla biti iduća Kojimina igra.

Naime, nakon što je demantirao takve glasine, on je otkrio da je iz pouzdanih izvora čuo da su se Phil Spencer i Xbox divizija prilično potrudili da privole Kojimu na moguće ekskluzivno partnerstvo, koje bi rezultiralo još jednom budućom Xbox ekskluzivom, ali i još jednom prilikom da se Microsoft pokuša probiti na japanskom tržištu, gdje Xbox općenito baš i nema nekog uspjeha.

Grubb tvrdi da nema informaciju je li ovaj deal finaliziran, no istrajan je u tvrdnji da se radi o nečemu mnogo većem od obične glasine. Nije tajna da Kojima i Kojima Productions već neko vrijeme rade na novoj igri, tako da će svakako biti zanimljivo vidjeti hoće li Kojima-san nakon dugogodišnje ljubavi sa Sonyjem tek tako promijeniti tabor.  Tko zna, možda se jučerašnja izjava novinara Jeza Cordena odnosi upravo na partnerstvo između Microsofta i Kojime?