Image Alt

Kuvo TV

Total War serijal dosad je prodan u preko 36 milijuna primjeraka

Total War serijal, pun strateških uspješnica, navršava 21 godinu, a Creative Assembly je objavio kako je u to vrijeme prodano preko 36 milijuna primjeraka Total War igara.

Doduše, jedan dobar dio te brojke zauzima Total War: Three Kingdoms koji je bio veliki hit u Kini, te je postao najbrže prodavana igra u serijalu, prešavši brojku od milijun prodanih primjeraka u prvome tjednu. Warhammer igre su također imale svoj doprinos, prvenstveno Warhammer 3 koji je po prednardužbama neko vrijeme bio na vrhu Steam igara.

Što se tiče današnje popularnosti, Creative Assembly navodi kako preko 1.5 milijuna igrača/ica igra Total War svakoga mjeseca. Otvorili su i novi, treći studio, i time su postali najveći britanski developer video igara. Total War: Warhammer III je sve bliže izlasku, što će biti prvi proizvod ovako velikoga developera sa novim načinom rada, ljudima, i režimom, te su mnogi fanovi uzbuđeni oko toga. A u pripremi je i SF shooter, sasvim novi IP, o kojem će tek biti riječi kasnije ove godine.

Total War: Warhammer III izlazi do kraja godine.