Image Alt

Kuvo TV

Capcomova misteriozna nenajavljena igra koja izlazi ove fiskalne godine najvjerojatnije je iz Monster Hunter franšize

Tijekom posljednjih nekoliko mjeseci, Capcom je u više navrata spomenuo novu veliku igru ​​koja bi trebala biti lansirana početkom sljedeće godine, a čiju najavu još uvijek nisu vidjeli. Iako su detalji vrlo rijetki, znamo da izdavač očekuje da će igra biti prodana u milijunima primjeraka i planira je učiniti dostupnom prije kraja fiskalne godine, koja završava krajem ožujka. To znači da bi njena najava trebala uslijediti uskoro, a poznati insider Dusk Golem tvrdi da će se to dogoditi prije kraja 2023 te da se ne radi o Resident Evil igri.

Mnogi su se nadali da bi remake Resident Evil – Code: Veronica mogao biti idući na redu. U Capcomu su navodno svjesni činjenice da milijuni igrača žele vidjeti remake spomenute igre, ali ako su informacije Duska Golema točne, Resident Evil fanovi će morati pričekati barem do 2025-te, kako bi doznali koja će Resident Evil igra iduća dobiti remake tretman. No, ostavit ćemo po strani Resident Evil i okrenuti se prema onome što bismo uskoro mogli dobiti, a to je, ako je vjerovati Dusk Golemu, novi Monster Hunter.

Za Capcomovu misterioznu igru ​​prvi put smo čuli u srpnju, kada je ovaj japanski gigant kupio Sword Canes Studio. Sword Canes je relativno mali tim sa samo 22 zaposlenika, a dosad je radio kao studio za podršku na nekoliko AAA igara, uključujući Street Fighter 6. Ova akvizicija je najavljena u financijskim izvješćima tvrtke, u kojima je Capcom otkrio da Sword Canes radi na naslovu za koji se očekuje da će prodati u milijune, a koji bi trebao izaći do kraja ožujka 2024. godine.

Nova Monster Hunter igra svakako ima smisla, budući da se nekoliko posljednjih naslova iz ovog serijala prodalo u dvoznamenkastoj milijunskoj nakladi, donijevši Capcomu ogromnu zaradu. Štoviše, dvije najprodavanije Capcomove igre svih vremena su Monster Hunter World (19,1 milijuna prodanih primjeraka) i Monster Hunter Rise (13,6 milijuna prodanih primjeraka). Nova igra Monster Hunter izazvala bi veliko zanimanje diljem svijeta i mogla bi u kratkom vremenskom roku lako dostići multimilijunsku prodaju.

Kako god, s obzirom na to da se polako bližimo kraju ove godine, te da nas već idući tjedan očekuje The Game Awards 2023, prilična je šansa da ćemo upravo na ovom eventu doznati prve detalje o Capcomovoj misterioznoj igri.