Image Alt

Kuvo TV

Stiže još Resident Evil remake izdanja, poručuju iz Capcoma

Capcom je potvrdio da nas očekuje još Resident Evil remastera i remakeova.

Nakon ogromnog uspjeha remakeova Resident Evila 2, 3 i 4, Capcom planira nastaviti trend, iako još nije poznato koji će sljedeći naslov biti dio projekta.

IGN je razgovarao s redateljem  Resident Evil 4 remakea, Yasuhirom Anpoom, na događanju dodjele nagrada PlayStation partnera u Japanu, u kojem je potvrdio da će uskoro biti najavljen novi remake. Na pitanje želi li Capcom nastaviti s remakeovima, Anpo je odgovorio: “Da. Do sada smo izdali tri remakea i svi su dobro primljeni. Budući da ti remakeovi omogućavaju modernoj publici da igraju ove igre, to je nešto što me čini dosta sretnim i nešto je što želimo nastaviti raditi. Koju ćemo igru iduću objaviti javiti ćemo u skoroj budućnosti”.

Anpo je također govorio o povratnim informacijama igrača.

“Kada razvijamo novu igru, nemoguće je znati što će igrači dobro prihvatiti, što svakako otežava stvari”, rekao je Anpo. “U slučaju remakeova, već postoje igrači koji su igrali original, što smatram prednošću. Vrlo smo zahvalni korisnicima koji iznose svoje mišljenje. To nam omogućuje da razvijamo igre i ideje uzimajući u obzir mišljenje igrača. Mislim da je to jedan od razloga zašto su naši remakeovi tako dobro prihvaćeni.”

Očigledan sljedeći kandidat za remake bio bi Resident Evil 5. Kraj Resident Evil 4 Remakea sugerirao je upravo to, iako bi kontroverzni dio vezan uz reprezentaciju Afrike mogao zahtijevati značajne preinake. Druga opcija bila bi Resident Evil – Code: Veronica, koji je izdan na Dreamcastu 2000. godine (uz kasnije izdanje za PS2) i kasniji remaster za Xbox 360 i PS3. Neki igrači su kritizirali igru zbog transofobnog negativca, ali remaster bi mogao omogućiti prikladne promjene.

Resident Evil 4 Remake dobit će VR mode kao besplatan update sljedećeg tjedna. Također će se uskoro pojaviti i u mobilnom izdanju.