Image Alt

Kuvo TV

Najavljen je ambiciozni taktički shooter Gray Zone Warfare

Tijekom prošlotjednog PC Gaming Show: Most Wanted eventa, MADFINGER Games je predstavio Gray Zone Warfare, svoj ambiciozni taktički FPS s maksimalnim fokusom na realizam, u kojem ćemo se prilagođavati okruženju i sukobljavati s drugim ljudskim operaterima te neprijateljima kontroliranim od strane umjetne inteligencije.

Grey Zone Warfare crpi inspiraciju iz ekstrakcijskih pucačina kao što je Escape from Tarkov i obećava stvarne posljedice i ulove. Prema developerima, svaka borba može rezultirati gubitkom vaše vrijedne opreme i napretka. U ovoj igri, naglasak je na “simulaciji ljudskog tijela” umjesto jednostavnog prikaza zdravlja kao broja koji varira, odnosno izazvani ste da pažljivo procjenite vlastite ili tuđe bolesti kako biste odabrali odgovarajući lijek.

Dodatno, očekuje nas izuzetno prilagodljivo oružje i oprema, što nam pruža mogućnost stvaranja vlastitog vatrenog oružja koje savršeno odgovara našim potrebama i stilu igranja. Zamjenom, uklanjanjem ili dodavanjem stotina različitih dijelova, nosača i dodataka, možemo mijenjati ponašanje i izvedbu svakog oružja, čineći ga prilagodljivim svakoj situaciji.

Točna struktura Gray Zone Warfarea još nije potpuno razjašnjena, ali igra će podržavati solo i timsku igru, s mapom koja predstavlja postojan otok od 42 četvorna kilometra. Developeri obećavaju zanimljivu priču ispričanu kroz misije i NPC-jeve, što se vjerojatno povezuje s tajanstvenim događanjima u igri. Pod uvjetom da se razvoj nastavi prema planu, moći ćemo istraživati ovaj taktički svijet sljedeće godine na PC-ju putem Steama.