Image Alt

Kuvo TV

Horror igra darkwebSTREAMER sadrži beskonačni proceduralno generiran internet

Najavljen tijekom PC Gaming Show: Most Wanted događaja, darkwebSTREAMER je nadolazeći horor koji spaja ovaj žanr sa elementima RPG-a. U njemu preuzimate ulogu osobe koja želi postati popularni streamer čiji se sadržaj fokusira na unboxing, međutim, nećete raspakivati elektroniku ili nešto slično, nego uklete kutije koje pronalazite na internetu. Na ekranu će vam vrlo često biti prikazane čudne lutke i kutije pune crva, a jedini način da povećate gledanost je da postanete ekstremniji.

Chantal Ryan, dizajnerica i suosnivačica indie studija We Have Always Lived In The Forest, opisala je igru za PC Gamer na sljedeći način: “Vaši gledatelji neće biti impresionirani ako samo kažete, evo lutke! Evo svaki dan iste lutke…” Igra nas motivira da zaronimo dublje u dark web u potrazi za novim prokletim predmetima i ritualima. No, mračni web darkwebSTREAMER-a sastoji se od starih web-mjesta s knjigama gostiju, naklapanjima i teorijama zavjere o pticama.

Internet u darkwebSTREAMER-u također se generira proceduralno. Beskonačan internetski prostor čudnih ljudi za sprijateljiti se, okultnih tajni za otkriti, različitih web stranica, predmeta, recepata za izradu i nepreporučljivih stvari za kupnju. Kako je već spomenuto, igra sadrži RPG management i simulacijske elemente gdje ćete moći upravljati svojim vještinama, društvenim statistikama, novcem, gledateljima, pretplatnicima, odnosima , itd.

Uz to, ovu igru oblikuju potpuno nasumični susreti; događaji, likovi, povijesti i ishodi donose priču koja se stvara kao odgovor na vaše radnje, bilo da se radi o onima u svijetu ili oko vas. Osim toga, Ryanova obećava vrhunsku umjetnu inteligenciju koja će se odraziti i na NPC-eve. Svaki stanovnik mračnog weba ima svoje jedinstvene generirane rječnike, stilove govora, mišljenja, pozadinske priče, web-stranice, statistike i još mnogo toga, koristeći AI tehnologiju temeljenu na antropologiji i lingvističkoj teoriji.

Gledatelji neće biti samo promatrači, budući da će darkwebSTREAMER uključivati integraciju s Twitchem koja potiče publiku da se ponaša kao da je sve stvarno: “S tom integracijom Twitcha, želimo stvoriti dojam da su svi sudionici u ovoj igri. Gledatelji mogu preuzeti uloge u chatu ili postati NPC-ovi u igri”, kaže Ryanova. Bez obzira igrate li darkwebSTREAMER kao streamer, kao gledatelj ili sami, ideja je da će vam dati dovoljno međusobno povezanih događaja i likova da ćete ih spojiti u osobnu priču.

DarkwebSTREAMER će biti dostupan putem Steama i platforme itch.io.