Image Alt

Kuvo TV

EXODUS je nova SF RPG akcijska avantura od veterana gaming industrije (+ Mathew McConaughey)

Poprilično ugodno iznenađenje tijekom noćašnjeg The Games Awardsa je bio premijerni trailer za EXODUS. SF akcijska avantura od na prvu nepoznatog studija imena Archetype Entertainment, trailer odaje vibe igre koja je klon proslavljenog Mass Effect serijala iz redova Biowarea. Eh pa, ništa čudno, kreativni um Archetype Entertainment razvojnog studija je nitko drugi nego James Ohlen.

Za one koji nisu upoznati s likom i djelom Jamesa Ohlena, on je “solidan” developer, koji u svom životopisu ima (preko)nekoliko legendarnih igara, poput: Baldurs Gate I i II (glavni dizajner i redatelj), Mass Effect (sukreator), Dragon Age: Origins (glavni dizajner i redatelj) i Star Wars: Knights of the Old Republic (glavni dizajner i redatelj) su samo neke od njih. Možda još bitnija stvar od pedigrea ovih igara je i činjenica da je James odlaskom iz BioWarea povukao i nemali broj developera za sobom. Uz ekipu iz BioWarea, u Archetype Entertainmentu se nalaze i veterani iz Naughty Doga, 343 Industries i još hrpe drugih studija.

Sad kad znamo da možemo dizati hype s nekim solidnim očekivanjima, EXODUS će nas staviti u epsku SF RPG avanturu čiji će temelji biti u potpuno novokreiranom svemiru. Sama priča će se vrtiti oko bjega čovječanstva s našeg umirućeg matičnog planeta (Zemlja, za čitatelje izvan naše planete) u novu galaksiju. Naravno, u novoj galaksiji naletimo na neprijateljski nastrojene vrste i pogađate, kreće sukob. Kako klasični SF klišej nalaže, čovječanstvo je u lošijoj poziciji obzirom na civilizacijski napredak/tehnologiju i treba pomoć. Igrači će se naći u ulogama “Travelera”, kao zadnje nade čovječanstva. Naš zadatak će biti krađa oružja, tehnologije i ostalih điđa od najvećeg neprijatelja čovječanstva, Celestials. Iz trailera je vidljivo da ćemo putovati kroz vrijeme (Time Dilation), odnosno igra će sadržavati veliki raspon tijeka vremena u kojem će naše odluke “danas” utjecati na budućnost čovječanstva i vjerojatno događaja u priči. Traileri su vrhunske produkcije, to malo gameplaya pri kraju se čini isto dosta dobro i daje nam nadu da bismo mogli dobiti dobar SF RPG.

Da ne zaborimo onaj dio iz naslova, kao dodatni bonus, EXODUS će poslužiti i kao prvijenac za proslavljenog glumca Mathewa McConaugheya, koji će po riječima developera biti povezan sa svakim od igrača u igri. Kako to planiraju izvesti, nije nam poznato. To je manje više to, što trenutno znamo o exodusu i jedva čekamo još.

EXODUS stiže na PlayStation 5, Xbox Series X|S i PC na trenutno nepoznat datum (i godinu).