Image Alt

Kuvo TV

Nitko ne prodaje svoje ekskluzive toliko dobro kao Nintendo

Svaka platforme, no mora se priznati prvenstveno PlayStation i Nintendo, ulažu puno u svoje first-party naslove, tj. ekskluzive na svojim konzolama. I dok je PlayStation ”popustio” i polako neke svoje ekskluzive (sa značajnom odgodom) objavljuje na Steamu, Nintendo je još uporniji oko svojih franšiza i likova.

God of War, Mario, Zelda, Horizon, Uncharted, Mario Kart, sve su to legendarne igre i prepoznatljive za svaku od konzola, no najnoviji leakovi navode na zaključak da su Nintendove franšize ipak najjače, i to znatno. Prema tim podacima, koje donosimo ispod, što se tiče zadnje generacije, Nintendo Switch ekskluzive se prodaju puno bolje nego PlayStationovih ekskluziva:

Prema ovoj listi koju možete vidjeti u Twitter objavi, Nintendovi first-party naslovi su se prodavali značajno bolje. Dok Mario Kart 8 Deluxe i Horizon Zero Dawn predstavljaju najprodavanije ekskluzive na svojim konzolama, Mario Kart se prodao u 57 milijuna primjeraka, dok je Horizon tek blizu brojki od 25 milijuna prodanih primjeraka. Ovo je ogromna razlika, koja se još vidi i na mnogim drugim primjerima. Razlika je toliko velika da se i Horizon i God of War natječu tek sa sedmom najprodavanijom Switch ekskluzivom, Pokemon Scarlet/Violet.

Što se tiče usporedbe Switch i PlayStation 4 konzole, Switch se prodao u nešto više od 132 milijuna primjeraka, dok je PlayStation 4 od 2013. godine prodan u 117 milijuna primjeraka, što nije toliko velika razlika da se ovako odražava u listi prodavanih igara.

Naravno, u ove podatke ne moram vjerovati, ipak se radi o nepotvrđenim informacijama koje treba uzeti sa dozom skepse dok ih netko dodatno ne provjeri.