Image Alt

Kuvo TV

eFootball 2022 ima službeni datum izlaska, igramo ga već krajem ovog mjeseca

Na ovogodišnje izdanje Konamijevog “PES-a” nećemo morati čekati dugo, budući da stiže već krajem ovog mjeseca.

Konami je službeno potvrdio da eFootball 2022 na PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S i PC stiže 30. rujna. Također, doznali smo da će mobilne verzije igre eFootball PES 2021 ove jeseni biti nadograđene za ovogodišnje izdanje.

Kao što je od ranije poznato, eFootball 2022 će biti free to play, a pri launchu baš i neće imati previše sadržaja. Pri launchu, offline mečeve će biti moguće igrati ili protiv računala ili “živog” protivnika. Na raspolaganju ćemo imati devet timova, a u pitanju su: Barcelona, Bayern Munich, Juventus, Manchester United, Arsenal, Corinthians, Flamengo, River Plate i Sao Paulo. Sa tih devet momčadi moći ćemo zaigrati na šest dostupnih stadiona: Camp Nou, Old Trafford, Allianz Stadium, Emirates Stadium, Allianz Arena i eFootball Stadium.

Online igranje će pružati igračima mogućnost da se natječu u tjednim online eventima i osvajaju nagrade. Cross-play će u startu biti ograničen isključivo na iste platforme, te neće biti dostupan na drugim konzolama.

Za jesen je predviđen dolazak novih modova i dodatnog sadržaja. Svakako najzanimljiviji novi mod trebao bi biti Creative Team, koji je zapravo svojevrsna verzija FIFA Ultimate Teama. Od dodatnih modova koje očekujemo ove jeseni, tu su još i Tour Event koji nam donosi igranje protiv AI protivnika s ciljem skupljanja Event Pointsa, kao i Challenge Event koji će nam omogućiti online natjecanje protiv drugih igrača u borbi za brojne nagrade. Očekuju nas i Online Quick Match i Online Match Lobby opcije, ali i još nekolicina dodataka.

Naravno, sve će to sasvim izvjesno biti propraćeno pravom navalom mikrotransakcija, no u kojoj mjeri će iste biti zastupljene, ostaje nam da vidimo.