Image Alt

Kuvo TV

Horizon Forbidden West će ipak imati besplatnu next-gen nadogradnju!

Vijest da Horizon Forbidden West neće nuditi besplatnu nadogradnju sa PS4 na PS5 verziju prilično je razljutila razočarane PlayStation fanove do te mjere da su se usijali forumi i društvene mreže. To je upalilo alarm i u Sonyjevom stožeru, pa su Sonyjevi čelnici za nepuna tri dana ipak promjenili pjesmu.

Reagirajući na komentare povodom cijele situacije, predsjednik i šef Sony Interactive Entertainmenta Jim Ryan potvrdio je kako će svi koji kupe PS4 inačicu Horizon Forbidden Westa dobiti besplatnu nadogradnju na PS5 verziju.

Naime, Ryan je u svome priopćenju naglasio da se besplatne next-gen nadogradnja ili kako je u Sonyju vole zvati “Dual Entitlement” odnosi na launch ekskluzive, a kako je i Horizon Forbidden West jedan od takvih naslova, unatoč činjenici da su ga problemi koje je izazvala pandemija potisnuli u iduću godinu, i za njega će ipak važiti ova pogodnost, iako su informacije od prije nekoliko dana govorile suprotno.

I dok su u Sonyju nakon reakcija igrača ipak pokleklnuli sa Horizon Forbidden Westom, ova Guerrillina PlayStation ekskluziva bit će ujedno i posljednja koja će dolaziti sa Dual Entitlement opcijom. Naime, kao što je i sam Ryan potvrdio, sve buduće first party cross-gen PlayStation ekskluzive (dakle, koje će paralelno izaći za PS4 i PS5) nudit će igračima digitalnu nadogradnju sa PS4 na PS5 inačicu po cijeni od $10. Konkretno, doznali smo da nas takav scenarij očekuje sa igrama kao što su Gran Turismo 7 i novi God of War, a vjerujemo da ćemo već u predstojećim danima doznati informacije o još ponekom naslovu.