Image Alt

Kuvo TV

Firesprite Games je najnoviji član PlayStation obitelji

Sony je potvrdio kako su developeri koji stoje iza PS4 naslova The Persistence, The Playroom i The Playroom VR postali dio njihove rastuće obitelji u PlayStation Studiosu.

Ova akvizicija je inače četrnaesta u nizu, a za PlayStation Blog je Hermen Hurst izjavio kako je Firesprite Games studio upravo onaj koji istinski prikazuje Sonyjev potencijal, tj. potencijal koji ima PlayStation 5 konzola: ”Tehničke i kreativne sposobnosti studija biti će od iznimne važnosti pri rastu naše ponude ekskluzivnih igara, i mislimo da ćete biti iznimno zadovoljni s onim što pripremamo”.

Firesprite Studios ima 250 zapsolenika, a njihov direktor Graeme Ankers objašnjava kako je upravo Sony prvi dopustio njegovom timu svu kreativnu slobodu i mogućnost da donesu inovacije u survival horor žanr. Ovime su postali najveći Sonyjev studio u Ujedinjenom Kraljevstvu i već rade na prvim naslovima za PlayStation 5. Nedavno su i objavili oglas u kojem traže programere za rad na novim PSVR naslovima, prvenstveno onima vezanima za već ustaljene igre, što je mnoge nagnalo na zaključak da se priprema VR igra smještena u Horizon univerzumu. No, konkretne detalje oko budućnosti ovoga studija ćemo ipak morati malo pričekati.