Image Alt

Kuvo TV

5 razloga zašto mislimo da je Crash Bash Remake iduća Crash Bandicoot igra

PlayStation Showcase sve je bliže, dijeli nas svega nekoliko sati od možda i najvažnijeg događaja za PlayStation fanove ove godine na kojem ćemo dobiti odgovor na mnoga pitanja. Dolazi li Metal Gear Solid Remake, što je sa Silent Hillom, kako izgleda novi God of War, koje sve to nove velike ekskluzive Sony ima u svom rukavu samo su neke od tema, a jedna se odnosi i na platformer i maskotu bez koje se već nekoliko godina ne može. Naravno, radi se o Crashu Bandicootu, koji je svoju popularnost vratio sa Crash Bandicoot N. Sane Trilogyjem, remakeom prva tri nastavka čiji uspjeh je pokrenuo remake Crash Team Racinga, a prošle godine smo dobili ”novi, pravi” nastavak, Crash Bandicoot 4: It’s About Time koji je također oduševio sve fanove. Kako se bliži velika godišnjica serijala, tj. danas je točno 25. rođendan Crasha, ostaje pitanje kako će Sony točni proslaviti ovo u sklopu svog Showcasea.

Naša predviđanja, nakon puno razmišljanja, svela su se na jednu hrabru prognozu – u pripremi je remake Crash Basha. I imamo pet donekle razumnih razloga zašto mislimo da će upravo Crash Bash Remake biti najavljen večeras.

1.Godišnjica se mora proslaviti!

Najjasniji razlog zbog kojega očekujemo najavu nove Crash Bandicoot igre danas. A vjerojatno je i najlogičniji. Crash slavi svoj 25. rođendan, 9. rujna 1996. godine. Sumnjamo da je slučajno da je taj datum odabran za ovogodišnji PlayStationov Showcase, stoga jednostavno mora biti nešto vezano za Crasha. Neki misle da ćemo samo dobiti dodatne levele za It’s About Time, neki misle da dolazi DLC, no mi najoptimističniji se nadamo Remakeu Crash Basha. I smatramo da je to najbolji način za proslaviti i zaokružiti priče Remakeova, a i vjerojatno bi je dosta brzo mogli i zaigrati jer..

2. Ne treba puno vremena za remaster/remake Basha koliko treba za sasvim novu Crash igru

Nije da podcjenjujemo proces stvaranja kvalitetnog Remakea. Dapače. No, Crash Bash već ima jako dobru strukturu kvalitetnog party naslova, a i tim koji je zadužen za remakeove Crasha je već uvježban i ne sumnjamo da, ako im je dana ova dužnost nakon što je It’s About Time izašao, sigurno već imaju igru prilično spremnu za izlazak. Ujedno je to i sigurniji način da se oduševi veliki broj fanova, a i ispita potencijal u žanru party igara na PlayStation 5 konzoli.

3. Odlična je igra za online multiplayer

Crash Bash je party igra, sjećamo se kako smo je igrali doma sa ukućanima, prijateljima, gostima i koliko je mogla biti zabavna u lokalnom mjltiplayeru. Kao i Crash Team Racing, i ova igra žudi za online kompnentom i sumanutim igranjem sa drugim igračima/icama diljem svijeta, osvajanjima raznih turnira i dobiavnjem raznih nagrada i možda dodatnih likova. Što više pričamo o ovim razlozima, sve smo sigurniji da je Bash sasvim solidna, ako ne i idealna nagrada, za Crashov rođendan, a i za sve fanove.

4. Uspjeh Super Mario Partya

Super Mario Party je do 30. lipnja 2021. godine prodan u 15.72 milijuna primjeraka, i postao je sedma najprodavanija igra za Nintendo Switch konzolu, koja sama bilježi sjajne prodajne rezultate. Ljudi žele i vole kvalitetne party igre sa likovima koje znaju i vole, u to više nema sumnje. Svatko tko ima neki potencijalni naslov i ideju za sličnu igru, svakako mora razmisliti o aktiviranju tog potencijala i pokušati zauzeti tržište sa jednom kvalitetnom igrom ovoga tipa, a koja nije na Nintendo Switchu. Da, Crash Bash nije Super Mario Party, ali je donekle u tom stilu, i čini nam se da bi sasvim logično bilo da se pokuša kapitalizirati na tom potencijalu, a i potražnji.

5. Crash Bash je jedina Crash igra koja nije dobila svoj Remake

Naravno, mislimo na igre u najboljoj fazi Crash igara, koja i jest praktički završila s ovom igrom, i nakon koje smo čekali godinama da dobijemo ”staroga, dobroga Crasha”. Kao što smo već spomenuli u ovom tekstu. prva tri nastavka su dobila uspješne remastere, kao i Crash Team Racing, prodaja i reakcije su bile odlične, i nema razloga da ne krene remaster i zadnje velike Crash igre. A i svakako joj treba novi cover, jer ovaj koji smo stavili na naslovnicu uistinu jest malo čudan i..strašan.

Crash Bash je izašao 2000. godine, a na njemu nije radio Naughty Dog, što je možda i razlog zašto kvaliteta igre ipak nije bila na razini velikog spin-offa Crash Team Racing. No, svejedno zauzela posebno mjesto u srcima mnogih Crash fanova sa svojom idejom i šarmom. Single play nije bio toliko dobar kao lokalni multiplayer koji nas je držao tjednima, a nedostatak bogatijeg sadržaja brzo je nagnao mnoge da je teška srca odlože na policu svojih igara. Vrijeme je i za tu vrstu iskupljenja, a hoće li se uistinu dogoditi, možda već saznamo na ovogodišnjem PlayStation Showcaseu.