Image Alt

Kuvo TV

Snimanje gameplay videa na PlayStationu 5, zajedno sa vašim glasom

Kao i prijašnja PlayStation 4 konzola, tako i PlayStation 5 konzola omogućava da snimite video svoga igranja. Takozvani gameplay video se jednostavno aktivira pritiskom ”share” tipke na vašem DualSense kontroleru. Nakon toga možete birati slikanje (uzimanje screenhsota) ili snimanje gameplay videa.

Ono što je novost jest mogućnost snimanja vašega glasa tijekom tog igranja. Ukoliko želite napraviti svoj komentar na trenutno igranje koje snimate, to možete aktiviranjem mikrofona na vašem kontroleru (ili slušalicama). No, ponekad se dogodi da se u kasnijem snimljenom videu ne čuje vaš glas.

Ukoliko se to dogodi, trebate dodatno promijeniti postavke snimanja.

Kliknite ”share” gumb i pronađite opciju ”capture options”, u njima kliknite na ”include your mic’s audio”. Nakon toga kliknite na PS gumb na vašem kontroleru, odite u ”gamebase” pa u ”options”, nakon toga ”go to gamebase”, ”gamebase settings” pa pronađite ”voice chat settings” i kliknite ”allow” na ”share your voice” kategoriju.

Ukoliko želite snimati ostale koji igraju neku multiplayer igru online s vama, možete to napraviti tijekom prvog koraka i uz ”include your mic’s audio” klikniti i na ”include party audio”.

I to je to, nakon ovoga možete postatai pravi komentator video igara, snimiti video sa vašim komentarom i slati ga prijateljima ili objaviti online!